Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

60-plussers gezocht

die dol zijn op zingen en acteren

04.10.2022

Zaans Zilver zoekt zestigplussers die dol zijn op zingen en acteren. Wil je ook eens in de spotlights staan? Grijp dan nu je kans. Zaans Zilver is op zoek naar enthousiaste koorzangers, acteurs en actrices voor het nieuwe festival ZIN! op zondagmiddag 19 februari 2023.

Zaans Zilver is al jaren een begrip in de Zaanstreek. Hét open podium voor getalenteerde zestigplussers wordt georganiseerd door kunstencentrum FluXus en het Zaantheater en is een jaarlijks terugkerend programma vol zang, muziek, dans en theateracts.

meer over ZIN!

Tijdens het nieuwe festival ZIN! wordt het Zaantheater op z’n kop gezet. ZIN! wordt georganiseerd door Fluxus en het Zaantheater en is speciaal voor Zaanse zestigplussers die van cultuur houden. Door het hele gebouw worden kleine voorstellingen, presentaties en workshops gegeven. Want wat geeft het leven ZIN? Zingen in een koor, met elkaar een museum bezoeken, een spannend toneelstuk spelen, in het atelier van een kunstenaar schilderles volgen en in een orkestje spelen of rocken met een band. Cultuur is soms Kunst met een grote ‘K’ maar vaker is het iets wat dichtbij is, iets waarvan je denkt “Daar krijg ik goeie zin van.” En dus worden zestigplussers op het festival ZIN! in contact gebracht met leuke culturele initiatieven. Iets waar je je bij aan kunt sluiten of waar je plezier aan kunt beleven.

Koorzangers in het theaterkoor van docent en dirigent Daphne Groot

Zing je graag liedjes, dan is het koor echt iets voor je. In 16 bijeenkomsten werk je aan een aantal liederen uit het rijke kleinkunst en/of poprepertoire met extra aandacht voor het theatrale aspect. Repetities starten op 6 oktober en worden gehouden op donderdagen van 19.30 tot 20.30 uur op de FluXus-locatie Verkadefabriek (Westzijde 168). Deelname kost 60 Euro.

Acteurs en actrices voor kleinkunst/ act met docent en coach Jürgen Theuns

Vind je het heerlijk om toneel te spelen? Er zijn een heleboel rollen te verdelen. In 16 bijeenkomsten (waarvan 10 ochtenden begeleid door Jürgen) hou je je bezig met theater, improvisatie, presentatie, beweging, mime, teksttoneel of amusement. Repetities starten op 26 oktober en worden gehouden op woensdagen van 11.00 tot 13.00 uur op de FluXus-locatie Verkadefabriek (Westzijde 168). Deelname kost 60 Euro.

Zangers voor zangpresentatie/ Café Chantant met docent en coach Liekje Welten

In 16 bijeenkomsten waarvan 10 begeleid door Liekje en tenminste 2 begeleid door een professioneel pianist, werk je aan een lied voor in een café chantant voorstelling. Repetities starten op 12 oktober en worden gehouden op woensdagen van 11.00 tot 13.00 uur op de FluXus-locatie Verkadefabriek (Westzijde 168). Deelname kost 60 Euro.

Wil je meedoen ?

Let op! Je betaalt per reeks een bijdrage van € 60,- . Mocht je twijfelen, dan kun je de 1e les als proefles volgen. Om je in te schrijven of voor meer informatie stuur je een mail naar: ZaansZilver@fluxus.nl  t.a.v Emmy. Geef daarin aan voor welke reeks(en) je je wil aanmelden. Je ontvangt dan zsm bericht. Wees er snel bij want vol=vol.