Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Prijswinnaars Jan

Pasveerconcours

Anna Reinhold, winnaar Jan Pasveerconcours 2022 - fotografie Jolanda Goossens / Zaanse Beeldbrigade

 

In het weekend van 2 en 3 april 2022 vond voor de 21e keer het Jan Pasveerconcours plaats bij FluXus. Tijdens de finale op zondag werd pianiste Anna Reinhold (19) de grote winnaar. Zij kreeg door de Zaanse wethouder cultuur Annette Baerveldt de Jan Pasveerprijs overhandigd.

Maar liefst 44 deelnemers kregen tijdens de voorronde op zaterdag 10 minuten de tijd om de jury te overtuigen van hun muzikale kunnen. Net als vorig jaar konden zowel solisten als ensembles meedoen. Uiteindelijk scoorden 14 deelnemers een acht of hoger en daarmee een plek in de finale van zondag. Zij streden voor de Pasveerprijs bestaande uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente Zaanstad bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar.

Overige prijswinnaars

Naast de Pasveerprijs voor Anna Reinhold was er een eerste prijs voor het duo Lucy Boeren (17) op viool en Jytte Balm (16) op altviool, Venna Fassaert (20) op piano, Sijbrand Jelle Loot (16) op klassiek gitaar, de band Elevate en Lucy Boeren als soliste op viool.

Tweede prijzen waren er voor het duo Karim Abd Adin (18) en Thies de Boorder (15) op cello, Isis Rootert (12) op viool, Rino Kolman (9) op marimba en drum, het Zaans Klarinet Kollektief, Sijbrand Jelle Loot (16) op elektrische gitaar en Caya van Dalen (20) met zang.

Milou de Bruin (16) op piano en Julia de Graaf (17) op klarinet wonnen een derde prijs.
De publieksprijs ging naar de 9-jarige Rino Kolman voor zijn optreden op marimba en drum.

De professionele jury bestond dit jaar uit dirigent en oud-leerling van Jan Pasveer, Paul Waerts (voorzitter), multi-instrumentalist Leonard Luka, violist Hessel Moeselaar, trompettist Dirk Beets en de hoboïste Esther Probst.

Over het Jan Pasveerconcours

Dit jaar organiseerde FluXus voor de 21e keer het Jan Pasveerconcours. Het concours is in het leven geroepen om de verdere talentontwikkeling bij muziekleerlingen te stimuleren. Daarnaast is het een goede gelegenheid om podiumervaring op te doen.
Het concours van 2022 werd gesponsord door de Gemeente Zaanstad, Bloementuin aan de Zaan, Flentrop Orgelbouw, Heijnis & Schipper Drukkerij, Krijt Moester Groothandel en de Hervormde kerk van Krommeniedijk, Kerk van Jisp en de Maria Magdalena Kerk in Wormer.