VO nieuwsbrief september 2016

Welkom

Het nieuwe schooljaar is begonnen! Ik hoop dat je goed in het nieuwe jaar bent gestart. Ik heb genoten van een reis over Sulawesi in Indonesië. Het was er prachtig… het fotootje zegt genoeg!
Ook dit jaar wil ik je graag op de hoogte houden van interessante kunst- en cultuurprojecten binnen het voortgezet onderwijs. Ook tip ik je op interessante kunstvakdocenten en krijg je leuke aanbiedingen vanuit FluXus, poppodium De FLUX en het Zaantheater. Veel leesplezier en hopelijk heb ik binnenkort persoonlijk contact met je. Groeten Sander

Aanbieding De FLUX
Ik nodig je graag uit voor een te gek concert in poppodium De FLUX. Op 23 september is er een lekkere avond Funk, Soul en Blues met optredens van Ben Poole en Ingmar Glerum. 

Ben Poole wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues/rock scene. Ingmar Glerum is ´the new kid on the block´ als het gaat om pop en soul. Meer info over dit concert

Heb je zin om het nieuwe schooljaar funky in te luiden? Je mag natuurlijk een collega of vriend meenemen. Mail je naam (namen) en de naam van de school naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je komt dan op de gastenlijst. Vermeld daarbij dat het gaat om de aanbieding uit de VO-nieuwsbrief.

Heb je wat tegoed?!
Tot eind september kun je bestedingen doen met de Cultuurkaart van het afgelopen schooljaar. Heb je nog tegoed? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het zou zonde zijn als het tegoed verdwijnt en ik kan je goede en bijzondere kunstvakdocenten leveren. Ze kunnen lessen geven in allerlei muziekinstrumenten, beeldende kunst, theater, dans en musical. Ook voor bijzondere workshops zoals Stage Fight, muziekmaken met iPads, stijldansen of Franse Chansons kan je bij FluXus terecht. Ik denk graag met je mee. 

Even voorstellen: Peter Valkema
Peter Valkema is de nieuwe servicemedewerker van FluXus. Hij gaat zich onder andere bezig houden met het plannen en organiseren van projecten in het voortgezet onderwijs.

Ik (Sander) breid mijn functie bij het Zaantheater uit met culturele verhuur. Als je een schoolconcert of voorstelling in het Zaantheater wil, kom je mij voortaan tegen. Ik blijf ook bij FluXus als coördinator en contactpersoon voor kunsteducatie in het voortgezet onderwijs. Peter gaat vervolgens handen en voeten geven aan de mooie projecten.

Peter is geen onbekende in het Zaanse. Jaren organiseerde hij voorstellingen voor het Zaanse MUZtheater. Als dansdocent en choreograaf zet hij zich in om jongeren kennis te laten maken met het musicalvak. Samen met Daphne Groot is hij bij FluXus de 50+ Theaterschool gestart om talentontwikkeling bij senioren te stimuleren. Een handige duizendpoot dus. 

Tip voor computer crea’s
Digitale Media als kunstvorm krijgt bij FluXus een steeds prominentere plek. Hoe ziet jouw eigen digitale wereld eruit en hoe geef je die vorm? Om jongeren kennis te laten maken met een kunstzinnige digitale invalshoek, organiseren docenten Linda en Muriel een gratis workshopdag.
Op 23 oktober zetten jongeren in een dag een eigen mini-game in elkaar. De dag gaat zowel over de techniek van het programmeren als het stimuleren van eigen creativiteit van het vormgeven.

Heb je leerlingen die graag achter de computer zitten om hun creativiteit de ruimte te geven? Zou je de flyer achter deze link met ze willen delen?

Schoolbands gezocht
De Rabo Talent Scout is een leuk project waarbij je leerlingen met muzikaal talent kunt tippen aan mij. Deze jongeren zetten we in schoolband. Ze krijgen 10 uur bandcoaching om met elkaar te spelen van een muziekdocent van FluXus. Ook schoolbands die al bestaan kunnen meedoen. Op 23 december organiseer ik een festival in het Zaantheater waar deze bands, samen met zangtalenten en dansgroepen gaan optreden. De lessen starten medio oktober.

Weet je leerlingen met talent? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deelname is voor de leerlingen gratis omdat de Rabobank het project ondersteunt. 

Met korting naar het Zaantheater
De ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ Theatershow van Omdenken (Berthold Gunster en Dion Vincken) staat donderdag 6 oktober in het Zaantheater.

Zoals alle docenten weten zijn kinderen een onuitputtelijke bron van liefde, plezier en avontuur… Yeah right, maar waar komt irritatie, frustratie of zelfs regelrechte wanhoop dan vandaan?
Berthold Gunster en acteur Dion Vincken hebben een prikkelend en verleidelijk advies: stop met opvoeden. Want lastig gedrag is vaak niets anders dan ruwe energie en ongestuurd verlangen. Hoe kun je dat sturen? Dat leggen ze uit in de 'Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ Theatershow, een mix van theater, lezing en cabaret, bedoeld voor ouders én kinderen, maar ook voor grootouders, onderwijzers, akela’s, jeugdleiders, voetbaltrainers, badmeesters, mentoren, oppassers, gezinsvoogden, pleegouders, kinderrechters, peuterleiders en iedereen die zin heeft in een verfrissende avond, om over na te denken maar vooral ook om te lachen.

Als lezer van deze nieuwsbrief krijg je € 2,50 korting!
Kaarten kun je bestellen via www.zaantheater.nl. Vul bij kortingscode in: docenten2016. De korting geldt niet op de derde rang. Telefonisch reserveren kan ook: de kassa is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur op tel: 0900 – 33 44 55 3 (€ 0,30 p.m.). Als er 's avonds een voorstelling is, is de kassa tot 20.15 uur geopend. Vergeet niet te vermelden dat je gebruikmaakt van de docenten-aanbieding. Deze korting geldt niet op reeds gekochte kaarten of in combinatie met andere acties.

 

 
 
 

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek