VO nieuwsbrief oktober 2017

VO_oktober_sander.jpgIk hoop dat je goed gestart bent in het nieuwe schooljaar. Na een mooie reis door Indonesië ben ik bij FluXus en het Zaantheater weer hard aan de slag om mooie kunst- en cultuurprojecten op te zetten.

We zijn ook druk bezig met het afscheid van onze directeur Harrie Swinkels. Ik ben heel blij dat we Otto Berg als opvolger hebben gekozen. Op het gebied van kunsteducatie vindt hij het belangrijk om met zoveel mogelijk partijen samen te werken en ik ook! Daarom hou ik je dit jaar af en toe op de hoogte van ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden om via het voortgezet onderwijs jongeren te stimuleren hun creativiteit te laten stromen. Als je plannen of ideeën hebt, hoor ik graag of ik je daarbij kan helpen.

Hartelijke groeten, Sander Buckers
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-39865636

VO_oktober_Raoul.jpgGratis avondje 'Keihard lachen'

Op 8 oktober is in Podium de Flux weer de locatie van hilarische comedy night ‘Keihard Lachen’. Een hilarische editie met Raoul Heertje, Pepijn Schoneveld, Luis van Es en Fabian Franciscus.En jij kan er bij zijn!

Reserveer een GRATIS ticket door een mail te sturen naar Pearl Vink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laat je inspireren door wetenschapsjournalist Mark Mieras!

"Kunsteducatie is broodnodig voor het kinderbrein," stelt wetenschapsjournalist Mark Mieras. Woensdag 11 oktober is hij bij Fluxus om uit te leggen waarom dat zo is. Waarom kunst een essentieel spel is om te overleven en waarom we kunstonderwijs serieus moeten nemen. Wat doen theater, dans en muziek met onze hersenen? Een inspirerende lezing waar ook jij bij kunt zijn!

Journalist Mark Mieras weet veel van veel onderwerpen. Van liefde tot marketing en de natuur. Hij komt aan al die kennis door zich als wetenschapsjournalist te verdiepen in onze hersenen. Hij is gefascineerd door onze hersenen. “Goede kans dat de 21e eeuw herinnerd zal worden als het tijdperk van de ontdekkingstocht in ons eigen geest, schrijft hij. “Het is opwindend om getuige te zijn van al die doorbraken en om er over te schrijven en te vertellen. Neuropsychologie laat zich op veel manieren vertalen.” 

Datum: 11 oktober
Tijd: Deur open vanaf 19.30u; aanvang 20.00 u
Locatie: Fluxus, Westzijde 148, Zaandam
Entree: 12,50 euro, 10 euro met FluXus Family & Friends Card
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rabo Talent Scout

Een van de mooiste projecten van het jaar is voor mij de Rabo Talent Scout. Alweer voor het zesde jaar organiseer ik voor leerlingen gratis lessen op het gebied van zang, dans en muziek maken. Ze vormen groepen, schoolbands, dance crews, die namens een school optreden op een festival in het Zaantheater. Heel bijzondere avonden waar zo’n 250 bezoekers op af komen. Door de professionaliteit van het podium, licht en geluid, komen de leerlingen heel erg goed over het voetlicht.

VO_oktober_Rabo_Talent_Scout.jpg

Ik zoek nog een schoolband en enkele zangtalenten. Heb jij die op school rondlopen, laat het me weten. Ik kom graag met ze in contact. De uitvoering is dit jaar op vrijdag 22 december om 19.30 uur.

 


 

 
 
 

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek