VO Nieuwsbrief december 2016

Welkom

Zo tegen het eind van het jaar een nieuwsbrief met leuk nieuws uit het netwerk van VO docenten. Mijn jaar was top, ik heb veel mooie projecten met jullie op de rails gezet en honderden leerlingen voorzien van mooie kunstvaklessen. We zijn allemaal overtuigd van de kracht van kunsteducatie en het is mijn missie om dat zo goed mogelijk te faciliteren. Dat doe ik door nauw aansluiten bij jouw wensen en lesdoelen, en het bieden van de beste docenten en nieuwe invalshoeken voor de leerlingen.

Het combineren van mijn functies bij FluXus en het Zaantheater begint zijn vruchten af te leveren. Projecten als de Rabo Talent Scout en Zaanstormend komen veel beter van de grond. Het is bij vlagen behoorlijk hectisch om te schakelen. Gelukkig heb ik een fijne partner die m’n voeten op de grond houdt.

Toitoi met de laatste loodjes en alvast een fijne kerstvakantie!

Groeten, Sander Buckers

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | nieuwe telefoonnummer 06 398 65 636

///////////////////////////////////

Uitnodiging FluXus By Night

Om te proosten op het nieuwe jaar pakken we dit jaar groots uit. Je bent van harte welkom op FluXus By Night. Een minifestival waar veel docenten hun creativiteit delen. Je kunt genieten van pop-up exposities, muziek en geïmproviseerde dans op onverwachte plekken, glühwein en snacks… en natuurlijk een kort moment voor bubbels en een ‘gelukkig nieuwjaar’. Ik hoop je met je te kunnen proosten op vrijdag 13 januari om 19.30 uur; de locatie is Klaas Katerstraat 7b, Zaandam.

Meer over het programma die avond.

///////////////////////////////////

Mooie aanbieding Podium De Flux

Hef, Josylvio, Zack Ink en Jermaine Niffer hebben naam gemaakt in het Nederlandse rapcircuit. Op 28 januari staan ze in de Flux met ‘De Vieze Ma3seb Toer’. Hef staat bekend om zijn unieke stijl en ongezouten voorkomen. Josylvio combineert Nederlandse teksten met Arabische invloeden. Zack Ink is rauw en Jermaine Niffer doet vooral zijn eigen ding. Wil jij voor 1 euro naar het concert? Koop dan een kaartje online en vul de actiecode ‘Fluxus’ in. Meer over het concert.

////////////////////////////////////

Docent Uitgelicht: Arnout van der Werf

Arnoud van der Werf is op 9 maart 1988 geboren in Groningen. Vanuit een klassiek muzikaal gezin ontwikkelt hij al gauw een passie voor muziek. Na het bespelen van piano en gamba kwam hij in aanraking met elektronische muziek. Dit inspireerde hem uiteindelijk tot het produceren van eigen tracks en na enige jaren besloot hij dit bij het conservatorium in Haarlem door te ontwikkelen.Tegenwoordig is hij actief als producer/componist voor sound-design bij film en trance-muziek: “De ultieme uitdaging blijft voor mij het combineren van krachtige drumpartijen met mooie opzwepende melodieën”, aldus Arnoud.

Het maken van muziek kent vele vormen en een ervan is digitale muziek. De radio hits van tegenwoordig zijn bijna uitsluitend elektronisch gemaakt en zelfs de akoestisch klinken songs zijn nog flink opgepoetst en na bewerkt in een studio. Vroeger was dit het werk van enkele mensen die zich de peperdure apparatuur konden veroorloven om dit mogelijk te maken, maar tegenwoordig is die drempel veel lager en kan er met een simpele laptop en een koptelefoon al heel veel bereikt worden!

Lessen aan jongeren
In iedere les die hij aan jongeren geeft, wordt aan een bepaald thema aandacht besteed zoals sounddesign, songwriting, mixing of FX. Uitgangspunt is altijd dat de leerlingen aan een eigen track werken waarbij ze de geleerde vaardigheden meteen kunnen inzetten. Erg leuk is altijd om te zien hoe de leerlingen elkaar ook van feedback voorzien en openstaan voor muziek die zij zelf eigenlijk niet echt kennen!

Met mooie aan het werken met een digitale studio is dat de mogelijkheden vrijwel onuitputtelijk zijn. Iedere stijl muziek kun je maken, combineren, aanpassen, vernieuwen, wat je maar wilt! Ook is de combinatie van live opgenomen instrumenten met bijvoorbeeld synthesizers of samples een optie. Je eigen persoonlijke muzikale voorkeur kun je er eigenlijk hoe dan ook wel in kwijt.

De wereld van de digitale muziekproductie staat eigenlijk nog in de kinderschoenen en het aantal nieuwe producten en technieken verandert razendsnel; dit is nog een reden waarom het werken in een groepje erg belangrijk en motiverend werkt. Over het algemeen worden nieuwe tips en trucs altijd meteen uitgewisseld en dat is een erg nuttige en leerzame manier van up-to-date blijven!

Interesse om Arnoud lessen of workshops te laten verzorgen?
FluXus heeft MacBooks die voor de lessen gebruikt kunnen worden. Neem contact op met Sander: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

//////////////////////////////

De laatste Rabo Talent Scout

Na zes jaar komt er op 23 december een einde aan de Rabo Talent Scout. We gaan er een knaller van een festival van maken met een battle tussen bands van het Zaanlands Lyceum, Pascalcollege en het St. Michaëlcollege. Ook strijden er dansgroepen van Compaen, Bertrand Russel en Pascalcollege tegen elkaar en treden maar liefst zeven zangtalenten op.

Ik wil de Rabobank hartelijk danken voor al die jaren steun. Als je een of twee vrijkaarten wilt, stuur me even een mailtje Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan regel ik het voor je.

Nieuw project voor talent
Volgend jaar december kom ik met een nieuw project om een talentimpuls te bieden aan leerlingen van Zaanse middelbare scholen. Als jij ideeën hebt of kansen ziet hierbij, dan hoor ik het graag!

////////////////////////////////

Talentvolle Brugklassers gezocht

Zaanstormend is een jaarlijkse show voor jong Zaans talent in de grote zaal van het Zaantheater. Sinds vorig jaar is het een samenwerking tussen FluXus en het Zaantheater. Vroeger was Zaanstormend een ‘open podium’, nu krijgen alle deelnemers coaching aangeboden om hun optreden klaar te stomen voor het grote podium.
Dit jaar is Zaanstormend bedoeld voor kinderen van groep 7 en 8 basisschool en brugklas VO. Heb jij een groot talent in de brugklas op het gebied van dans, zang, muziek of toneel? Ik kom graag even langs om te scouten! Mail me op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

////////////////////////////////

Masterclass Rico - over raps en rhymes

Popschool De Flux organiseert ook dit seizoen weer een serie masterclasses met virtuoze, toonaangevende musici. Phreako Rico, bekend van Rico en Sticks, zal worden geïnterviewd door een spraakmakende vakidioot. Ook zal hij vragen beantwoorden uit het publiek. Verwacht nuttige tips en tricks op het gebied van raps en rhymes. De masterclass vindt plaats op 28 januari in Podium de Flux. Meer...

 

 

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek