Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

12.11.2020

Om ons team te versterken zoeken wij een:

Projectmedewerker

Als projectmedewerker werk je mee aan de ambitie van FluXus: iedereen in Zaanstad moet kunnen meedoen met kunst en cultuur. Dat betekent dat je vanuit een cultureel hart werkt met scholen, zorg, welzijn, gezondheidszorg, opvoeding, inburgering en sociale activering.

Wat is FluXus?

FluXus is een veelzijdig centrum voor de kunsten in Zaanstad. Onze missie is om – in samenwerking met anderen – zoveel mogelijk Zaankanters in aanraking te brengen met kunst en cultuur. FluXus initieert en stimuleert cultuuronderwijs op scholen, maakt en werkt samen aan producties, heeft een poppodium, ondersteunt amateurkunstenaars en- organisaties en faciliteert een netwerk van kunstvakdocenten.  FluXus streeft naar verbinding van cultuurmakers met verschillende domeinen in de samenleving, in het sociaal domein via wijkteams, in sport via het Sportbedrijf, in de zorg via welzijnsinstellingen, in het onderwijs via scholen voor primair en voortgezet onderwijs.

Kunst is voor iedereen, kan alles zijn en is overal.  Wij geloven dat creativiteit je echte kapitaal is. Je vindt ons op scholen, in buurtcentra, op eigen leslocaties, in het theater, in ons eigen poppodium, in expositieruimtes, op festivals en evenementen, online en op straat. Daarom is FluXus goed op de hoogte van wat er in de wijken speelt en kunnen we, samen met onze partners, een aanbod verzorgen dat de meest uiteenlopende doelgroepen in Zaanstad aanspreekt.

De Zaanse samenleving en de samenstelling van de bevolking verandert in hoog tempo. Dat betekent dat ook het aanbod en de werkwijze van FluXus daarop afgestemd moet zijn. Daarom  zoeken wij uitbreiding van ons team met iemand die actief kan ondersteunen bij het meer inclusief maken van de organisatie en het aanbod richting de Zaanse samenleving, o.a. door het in kaart brengen van en samenwerken met cultuurmakers. Cultuurmakers zijn mensen die in hun vrije tijd of professioneel actief zijn op het gebied van kunst, cultuur, erfgoed of media, met kennis en ervaring op het gebied van bijvoorbeeld rappen, tekenen, zingen, beeldende kunst, muziek, handvaardigheid, dansen, stand-up, etc.

Wat ga je doen?
 • Ondersteunen bij het leggen en onderhouden van nieuwe contacten en netwerken in diverse wijken in Zaanstad, het vinden van  ingangen  via organisaties, instellingen en sleutelfiguren in de wijken
 • Ondersteunen bij de uitvoering van relevante projecten zoals het multiculturele New Moon Orchestra en projecten met en voor jongeren in wijken in Zaanstad
 • Bedenken en opstarten  van nieuwe initiatieven en projecten
 • In kaart brengen van cultuurmakers in Zaanstad, in het bijzonder van cultuurmakers met een diverse achtergrond die nog niet in het netwerk van FluXus bekend zijn.
Wat vragen wij?
 •  Je hebt kennis van de sociale en culturele kaart van Zaanstad en beschikt over een breed en divers netwerk van sociale contacten in Zaanstad.
 • Je hebt affiniteit met cultuur en maatschappelijke vraagstukken met betrekking tot diversiteit, cultuur, onderwijs, integratie, leefbaarheid, etc.
 •  Je praat gemakkelijk met mensen, je bent doortastend en je kan goed contacten leggen
 •  Je bent flexibel inzetbaar (eventueel ook in de avonden en weekenden).
 • Je bent ambitieus, je kan goed improviseren en je bent ook accuraat en betrouwbaar.
 •  Je beschikt over mbo werk- en denkniveau.
Wat bieden wij?
 • FluXus biedt een gezellige en prettige werkomgeving, betrokken collega’s, ruimte om (jouw) ambities te laten groeien en salariëring conform de cao kunsteducatie (Schaal 8).
 • Aanstelling van 50% voor de periode van een jaar. Daarna mogelijkheid tot voortzetting en eventueel uitbreiding aanstelling.
Geïnteresseerd?

Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om FluXus en de Zaanse samenleving nog beter te maken. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent!

Stuur je motivatie voorzien van een CV naar: Hester Gräfe, hgrafe@fluxus.nl.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel of mail naar Gerard Lommerse, glommerse@fluxus.nl, tel. 06-21537848
Uiterste sollicitatiedatum: 30-11-2020