Jurre Terhorst

´Ik ben Jurre Terhorst, 37 jaar en woon in De Goorn, in de buurt van Hoorn. Ik ben afgestudeerd als bestuurskundige en vastgoedkundige en in het dagelijks leven werk ik voor een woningcorporatie als directeur wonen.
Kunst en cultuur vind ik fascinerend en inspirerend, vooral de podiumkunsten. Al sinds ik een jaar of 7 ben speel ik fanatiek trompet, zowel klassiek als lichte muziek. Ik heb een tijdje aan het conservatorium gestudeerd, maar die opleiding niet afgemaakt.
Ik maak graag deel uit van de RvT, omdat ik denk dat ik op die manier mijn kennis en ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling, governance en bedrijfsvoering goed kan inzetten voor het bevorderen van cultuureducatie. Binnen RvT heb ik het aandachtsgebied bedrijfsvoering.
Ik kijk ernaar uit om de organisatie beter te leren kennen en samen met de andere RvT-leden en directeur te werken aan de toekomst van cultuureducatie in Zaanstad.´
Chris van Koppen
‘Ik ben Chris van Koppen, geboren in 1954 in Delft en opgegroeid in Zuid-Limburg. Sinds 1994 woon ik in Zaandam, samen met mijn vrouw, drie kinderen en vijf kleinkinderen, die met hun gezinnen ook in de Zaanstreek wonen. In de eerste plaats kwalificeer ik mij als historicus, studeerde geschiedenis in Utrecht en promoveerde in 1992 op een studie over Abraham Kuyper en het Nederlands nationalisme in de 19e eeuw. Mijn loopbaan begon in de encyclopedieën uitgeverij, waar ik werkte als redacteur, hoofdredacteur en uitgeefmanager, daarna onder meer bij projectuitgeverij Inmerc (Mercurius Groep) in Wormer. In 2010 maakte ik de overstap naar de culturele sector en werd directeur-bestuurder van Brabants Kenniscentrum Kunst & Cultuur in Tilburg, later Kunstloc Brabant. Tot 2020 was ik tevens voorzitter van De Raad van Twaalf, naast lid van het toezichthoudend bestuur van het St. Michaël College in Zaandam.
Toen onze burgemeester Jan Hamming mij toesprak bij mijn afscheid als toezichthouder op het St. Michaël College, had hij het over mijn passie voor onderwijs en cultuur. Die passie komt voort uit mijn overtuiging dat onderwijs en cultuur grote infrastructurele betekenis voor onze samenleving hebben . “Cultuur definieert onze samenleving, vertelt verhalen en geeft de samenleving zo samenhang. Onderwijs geeft die cultuur door, borgt de continuïteit van onze samenleving.”
Na mijn pensionering bleef ik actief in de culturele en erfgoedsector. Ik werd voorzitter van de raad van toezicht van Erfgoedhuis Zuid-Holland en interim hoofd onderwijs bij Factorium Cultuurmakers. Ook ben ik (technisch) voorzitter van de commissie Podia bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Mijn advies, Cultuur: de kern voor de ontwikkeling van jonge mensen!, resulteerde, per 1 april 2024, in een fusie van Factorium en CiST, in Tilburg verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma Cultuureducatie Met Kwaliteit. In 2024 werd ik (technisch) voorzitter van de commissie Podia (Podiumkunst en Debat) bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Daarnaast bleef ik betrokken bij het boekenvak en werkte ik mee aan publicaties over kunst, cultuur en brede welvaart.
Lees meer over Chris Koppen