Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

SoundLAB

School

15.04.2020

FluXus ontwikkelt samen met vijf Zaanse basisscholen, Hemlab, Muziekgebouw aan ’t IJ en kunstvakexperts uit verschillende disciplines een gratis downloadbaar lesprogramma voor groep 1 tot en met groep 8 in het Primair Onderwijs. Het lesprogramma heet SoundLAB School en maakt verbinding tussen geluid, technologie en mediakunst.

Voor elke groep een thema

SoundLAB School bestaat uit acht thema’s. Voor iedere groep één. Ieder thema bestaat uit vier lessen. De thema’s zijn een leerlijn, maar kunnen ook worden gebruikt in een thema of als voorbereiding op een excursie, concert of andere activiteit. Uiteindelijk worden de lessen gratis beschikbaar via onder andere deze website van FluXus en kunnen leerkrachten (ook zonder muzikale of technologische kennis) deze lessen zelf geven.

Diverse muziek- en leervormen

In SoundLAB School worden traditionele en vernieuwende muziekvormen gecombineerd. We integreren onderzoekend en ontdekkend leren en procesgerichte didactiek in muziekonderwijs en verbinden ook wetenschap en techniek hieraan.

In SoundLAB School gaan leerlingen experimenteren met geluiden van natuurlijke en alledaagse materialen, onderzoeken ze hoe slag-, blaas- en snaarinstrumenten werken en hoe ze zelf nieuwe muziekinstrumenten kunnen bedenken en bouwen. Ook leren ze over de relatie tussen muziek en zintuigen en tussen muziek en natuur. Uiteraard gaan ze ook zelf elektronische geluiden en muziek produceren.

Deelnemende scholen

De Zaanse scholen die aan dit co-creatieproject meedoen zijn: Christelijke Daltonschool De Westerkim, ICB Octant, OBS Et Buut, OBS De Dijk en OBS De Mei. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt het project SoundLAB School met € 35.000.

Meer weten?

Wil je meer informatie over SoundLAB School neem dan contact op met FluXus cultuurexpert Anouk Diepenbroek via Adiepenbroek@fluxus.nl of telefonisch via 06 24731571.