Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Samenwerking De Flux

en Bullekerk

fotografie Ron Koffeman

17.09.2020

Podium de Flux heeft de intentie uitgesproken om naast haar samenwerking met andere culturele partners, voor het aankomend seizoen een gezamenlijk programma neer te zetten met Cultureel Centrum Bullekerk. Denk hierbij aan een selectie van een aantal artiesten/bands passend binnen deze locatie.

Unieke setting

Flux Coördinator Vincent Kruger hierover: “De kerk biedt voor bepaalde muziekstijlen een unieke setting in beleving. Denk hierbij aan singer/songwriting, kleinere duo’s en/of semi-akoestische bands/artiesten. Door deze samenwerking kunnen beide organisaties een groter publiek bereiken. Bovendien kunnen we dan met een aantal genres de regio exclusiever bedienen.”


Wij willen het Zaanse publiek
prachtige programma’s blijven bieden

Kruger: “De huidige Corona verordening heeft dit voorgenomen samenwerkingsproces versneld. Immers een kerk biedt meer ruimte voor zitplaatsen. Ons eigen pand aan de Hemkade heeft daarin meer beperkingen. Ze is eigenlijk ingericht op staanplaatsen.

Wij willen het Zaanse publiek prachtige programma’s blijven bieden. De mensen moeten weer fijn kunnen uitgaan. Bovendien kunnen wij ons in eigen huis dan nog meer richten op activiteiten voor en door jongeren. Denk hierbij aan Hiphop gerelateerde muziek. Iets wat hard nodig is in deze stad.”

Een andere manier van uitgaan

Niels Busch van Cultureel Centrum Bullekerk: “Wij bieden in Cultureel Centrum Bullekerk een andere manier van uitgaan. Thuis luisteren we onder het genot van een wijntje, biertje of een ander drankje naar mooie muziek. Dat doen we in de Bullekerk ook zo: tijdens de uitvoering kan men met een drankje erbij genieten van de voorstelling’, aldus Busch.

‘Vanwege de corona-voorschriften zijn wij gebonden aan evenementen met zitplaatsen. Publiek mag niet bij de bar ontvangen worden en er mag niet te veel gelopen worden. Een ideale setting voor luisterconcerten door singer/songwriters en semi-akoestische popmuziek in kleine setting. Door de samenwerking met Podium de Flux zijn wij in staat dit genre beter te vertegenwoordigen en dat juichen wij alleen maar toe.’

Benieuwd naar het nieuwe culturele seizoen?
Klik door voor de agenda van Podium de Flux.