Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Home Voor jou Onderwijs Zorg & Welzijn Huren

fotografie Leonard Guarna

Ester Stoelinga

Ik ben Ester Stoelinga. Van oorsprong ben ik kunstenaar. Ik werkte veel als vakdocent beeldende vorming in zowel het primair als voortgezet onderwijs. Daarnaast werkte ik als cultuurcoƶrdinator en adviseur voor verschillende organisaties en organiseerde ik het Amsterdam Maker Festival.

Digitaal maken

Als beeldhouwer raakte ik gefascineerd door de nieuwe mogelijkheden van digitaal maken, met onder andere 3D printers, plotters en lasersnijders. Ik ben me gaan verdiepen in maakonderwijs, techniek en technologie en maak zelf veel lessen op dit gebied.

Samen met Astrid Poot maak ik de lessenserie Zaans Gemaakt voor alle Zaanse scholen, waar we het Zaans Industrieel Erfgoed als inspiratiebron voor mooie maaklessen gebruiken.

Samen naar goed cultuuronderwijs

Als cultuurexpert begeleid ik scholen in het voortgezet onderwijs naar goed cultuuronderwijs in en buiten de klas. Samen bedenken we wat de school belangrijk vindt en hoe we dit samen optimaal kunnen vormgeven.

Ester werkt samen met onderstaande scholen

Voortgezet onderwijs: Bertrand Russell College, Compaen VMBO, St Michael College, Pascal College, Pascal Zuid VMBO , Saenredam College, TRIAS, Zaanlands Lyceum en Zuiderzee College.

Ester Stoelinga