Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Anouk Diepenbroek

Mijn hart ligt bij kunst- en cultuureducatie, en in het bijzonder bij muziek. Al jong zat ik op blokfluit- en pianoles, en toen ik veertien was kwam daar ook nog vioolles bij. Al snel speelde ik in allerlei ensembles en orkesten en beleefde ik veel plezier aan muziek.

Leren over, door en met cultuur

Tijdens mijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht specialiseerde ik me in cultuureducatie - leren over cultuur, door cultuur, met cultuur. Na mijn studie werkte ik eerst zeven jaar in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Hier organiseerde ik onder andere kamermuziek en kinderconcerten. Vervolgens werkte ik van 2005 tot en met 2019 in Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis.

Trots op projecten

Als Hoofd van de afdeling Educatie was ik verantwoordelijk voor alle activiteiten voor scholen en families. Projecten waar ik trots op ben, zijn o.a. het opzetten van de serie Open je Oren, het participatieconcert voor basisscholen Couscous & Kaas over opgroeien in twee culturen, en de vernieuwing van Klankspeeltuin tot SoundLAB in 2017.

Sinds augustus 2019 werk ik als Cultuurexpert Onderwijs bij FluXus. Graag wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om scholen in Zaanstad te adviseren en ondersteunen bij het opstellen van een cultuurplan dat past bij de missie en visie van de school en zoveel mogelijk Zaanse kinderen laten leren over, met en door cultuur.

Anouk werkt samen met onderstaande scholen

De Dijk Oost & West, De Evenaar, De Gouw, Herman Gorter, De Hoeksteen, Kleurenpracht, De Mei, Noorderschool, Octant, Paus Joannes, De Pionier, De Piramide, De Rietkraag, Tamarinde, Toermalijn en De Voorzaan Haven & Vissershop.

Anouk Diepenbroek