Animatie met de iPad (groep 5-8)

Animatie iPad Brede School 2018In deze korte cursus gaan de leerlingen aan de slag om hun eigen animatiefilmpjes te maken. Ze gebruiken hierbij hele bijzondere apps op de iPad. Ze bedenken, onwerpen, veranderen, creeëren, versnellen vertragen en ga zo maar door.

Creatief programmeren 1 (groep 3-5)

Creatief programeren 1 Brede school 2018De leerlingen gaan in deze cursus aan de slag met speciaal op hen afgestemde programma’s op de iPad en computer, zoals Scratch Junior en Kodable. Ze leren poppetjes laten bewegen en spreken. Ze gaan games maken en nog veel meer!

Ondertussen komen ook vragen aan de orde als: hoe werkt internet eigenlijk? Hoe denkt een computer? Zo maken ze op speelse wijze kennis met programmeren.

Creatief programmeren 2 (groep 6-8)

Creatief Programmeren 2 Brede school 2018In deze cursus maken de leerlingen op speelse wijze kennis met programmeren. Ze gaan games en animaties maken, via onder ander het programma Scratch. Zo leren ze ook hoe ze iets kunnen maken dat aantrekkelijk is voor anderen, bijvoorbeeld door keuzemogelijkheden te bieden in hun spel of er een spannend parcours in te verwerken.

Ondertussen komen ook vragen aan de orde als: hoe werkt internet eigenlijk? Hoe denkt een computer? Ze werken een deel van de lessen op Ipads en een deel op computers.

TIP: Wetenschap & Techniek is een thema uit het Cultuurmenu en voor schoolbestuur Agora geldt dit thema voor het gehele schooljaar.

Filmmuziek maken (groep 5-8)

Film maken Brede School 2018In deze workshop ga je aan de slag met filmmuziek. Hoe maak je enge geluiden? Wanneer wordt het spannend. Hoe kan je zelf de film beïnvloeden door geluiden te gebruiken? We werken op iPad’s of MacBooks. Samen met anderen ga je je eigen muziekscript bedenken en maken. 

Hoe wordt jouw film??

Fotografie - oog voor detail (groep 4-8)

Fotografie Brede School 2018

Fotograferen, wat is dat? Selfies maken? Dat doen jullie vast al. Er valt nog veel meer te fotograferen!

In de fotocursus kijken we samen wat allemaal kan met fotografie en op wat voor manier. Door bijvoorbeeld in je omgeving alleen of samen op zoek te gaan naar het bijzondere in het alledaagse om je heen. Heb jij oog voor detail? Vallen jou de normale dingen om je heen nog op? Kun je spannende foto’s maken van de dingen die je al kent en al heel vaak gezien hebt? De dingen zo fotograferen dat ze weer nieuw voor jezelf en voor de ander zijn? Misschien wel op zo’n manier dat je het bijna niet meer herkent?

Als je dat eenmaal kan is de wereld om je heen elke dag weer een mooie spannende ontdekking.

Games maken (groep 6-8)

Games spelen is natuurlijk hartstikke leuk. Maar hoe zou het zijn om ze te maken?

In deze cursus gaan de leerlingen aan de slag met verschillende game-elementen als: het verhaal bedenken, een goed parcours ontwerpen met lastige obstakels. Ze leren hoe e een spannende game kunnen maken door bijvoorbeeld keuzemomenten in te bouwen. En ze gaan bedenken welk doel de speler moet bereiken. De leerlingen werken op iPads of laptops.


 

Stopmotion (groep 4-8)

Stopmotion Brede School 2018Tijdens de korte cursus Stopmotion ga je op de iPad aan de slag met een zelfbedacht verhaal. Het verzinnen van karakters, je eigen storyboard tekenen en je eigen filmset maken. Uiteindelijk komt alles tot één geheel en als de stopmotionfilm af is, kun je iedereen uitnodigen om te komen kijken.

Vloggen (groep 6-8)

Vloggen Brede School 2018

Altijd al willen vloggen? Zie jij het wel zitten om de nieuwe Enzo Knol te worden?

Vloggen… wat is dat nou? Hoe maak je een goede vlog? Hoe zorg je ervoor dat jouw vlog veel volgers krijgt en interessant is? In deze cursus ga je aan de slag met vloggen. Je leert uit welke onderdelen een vlog bestaat. Hoe je tot een idee komt en hoe je dat idee kan filmen. Welke regels er zijn voor beeld en geluid. Tot slot leer je hoe je via een app op de iPad het flimpje kan bewerken. Uiteraard kijken we ook naar hoe het zit met privacy.. en wat je beter niet kan publiceren.

Een leuke cursus vol met eigen input en ideeën!

Websites maken (groep 6-8)

In deze cursus gaan de leerlingen een eenvoudige website maken. Eerst bedenken ze alles wat erop moet komen te staan. Ze leren hoe je goede webteksten schrijft, hoe je foto’s kan bewerken, hoe je linkjes maakt. Ook komt er een stuk mediawijsheid aan bod. Dingen waar je allemaal op moeten letten zoals: veilig wachtwoord, openbaarheid, spelling, copyright enz. Hoe werkt de online wereld en hoe ga je daar slim mee om.
Hoe maak je iets dat leuk of interessant is voor anderen.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek