Componeer je eigen liedjes (groep 3-6)

Hoe maak je een eigen lied? In deze korte cursus maak je een klein begin om je eigen muziek te componeren. Je leert hoe je muzieknoten opschrijft om vervolgens een klein melodielijntje te maken. Misschien een terugkerend refrein.

Je gaat dingen uitproberen en samen met de andere deelnemers mooie, gekke melodieën bedenken. En vervolgens moet je ze ook nog noteren zodat aneren begrijpen wat jij bedoelt. Een leuke uitdaging!

Gitaar (groep 4-8)

De leerlingen maken kennis met de gitaar. In een korte cursus leren ze basisvaardigheden en leren ze samenspelen en naar elkaar luisteren. Op die manier kunnen ze zien of gitaarspelen iets voor hen is.

Aan het eind presenteren we het geleerde aan de ouders en andere geïnteresseerden.

Leer DJ skills (groep 6-8)

DJ Brede school 2018In deze workshop maak je kennis met het dj-en. Je leert veel over apparatuur, mixen van muziek, muzieksoorten en ook je houding als dj. Een leuke en gevarieerde workshop. 

Muziek iets voor jou (groep 5-8)

In deze cursus maak je kennis met verschillende muziekinstrumenten? Blaasinstrumenten, slaginstrumenten… ben je ook benieuwd welke instrumenten er allemaal langskomen? We gaan zingen en begeleiden onszelf op onder andere slaginstrumenten en boomwackers, Misschien spelen we wel vanaf een grafische partituur. Doe je mee?!

Muziekavontuur (groep 1-4)

Muziekavontuur Brede School 2018In deze korte cursus gaan we op rondom een thema op muziekavontuur. We gebruiken allerlei verschillende instrumenten, zingen liedjes. Samen maken we er een heel verhaal van. Samen muziek maken, luisteren naar elkaar, spelen voor elkaar en met elkaar, voordoen en nadoen.

Welke muziek gebruik je bij het rennen door een donker bos? Of bij het varen op een heel groot zeilschip? Een avontuurlijke workshop waar muzikaliteit, creativiteit en samenspel centraal staan. Doe je mee?

TIP: Dit aanbod sluit aan op het binnenschoolseprogramma van Muziek Maakt School.

Oriëntatiecursus keyboard (groep 5-8)

In tien lessen ga je de beginselen van het keyboardspelen ontdekken. We gaan een aantal korte stukjes leren spelen en ook zullen we het notenschrift introduceren.

Kortom: je krijgt van alles wat, maar we gaan vooral veel muziek maken.

Plusklassen Instrumentaal (groep 5-8)

Plusklassen Instrumentaal Brede school 2018

Talent op je instrument?

De plusklassen zijn gericht op talentontwikkeling. De leerlingen kunnen in de plusklas met één van de instrumenten waarop ze onder schooltijd les hebben gehad spelen. De instrumentale vaardigheden en muzikale ontwikkelingen worden na schooltijd voortgezet.

TIP: Dit aanbod sluit aan op het binnenschoolse programma van Muziek Maakt School.

Samen blokfluit spelen (groep 3-8)

In deze korte cursus leer je op je eigen blokfluit muziek te maken en liedjes te spelen uit een boekje met een CD. Je gaat aan de slag met maat, ritme, je leert een aantal noten lezen, luisteren naar elkaar en musiceren met elkaar en/of met CD. 

Fluit je mee?

Schoolband (groep 5-8)

Vorm met elkaar een echte band: zang/ gitaar/ keyboard/ drum/ strijkinstrumenten/ blaasinstrumenten. Je zoekt samen met de bandleider nummers uit die jullie willen gaan doen.

Een gaaf slotoptreden en het maken van een opname behoren ook tot de mogelijkheden! Je speelt op je eigen instrument, of je instrument waar je les op hebt.

TIP: Dit aanbod sluit aan op het binnenschoolse programma van Muziek Maakt School.

Schoolkoor (groep 3-8)

Je stem is een instrument dat we altijd bij ons hebben! Door veel samen te zingen en te luisteren naar elkaar leren we dit instrument beter kennen. Iedereen kan zingen, zingen maakt blij!

* Dit aanbod sluit aan op het binnenschool-programma van Muziek Maakt School.

Schoolorkest (groep 5-8)

Schoolorkest Brede School 2018

Niets is leuker dan samen muziek maken. De kinderen kunnen meespelen in het orkest op het instrument waarop ze binnen schools les hebben (gehad). Plezier, creativiteit en samen spelen zijn voor ons erg belangrijk. 

TIP: Dit aanbod sluit aan op het binnenschoolse programma van Muziek Maakt School.

Sing a songwriter (groep 6-8)

Loop jij wel eens over straat of sta je onder de douche en denk je: Hè?! Dat zou een goed onderwerp zijn voor een liedje! Hoe maak ik dan een liedje? Of heb je dat niet, maar wil je wel heel graag leren hoe je een liedje maakt? Dan ben je bij deze cursus aan het juiste adres! Speel je al akkoorden op gitaar of piano? Dan leer je daarop een lied te schrijven! Speel je niks? Geen probleem, dan wordt de muziek verzorgd!

Dus zou jij heel graag willen leren hoe je een liedje schrijft, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Sing it out!/ zangles (groep 4-8)

Vind je The Voice Kids ook zo leuk en wil je ook graag goed leren zingen? In deze cursus ga je lekker samen zingen en leer je alles over zangtechniek aan de hand van een liedjes die we samen uitkiezen.

Al zingend werken we naar een spetterend concert toe dat we laten horen aan alle ouders en andere belangstellenden.

Slagwerkgroep (groep 5-8)

In deze cursus leer je van alles wat te maken heeft met ritmiek, tempo, ritmische figuren en samenspelen. Dit kan door middel van veel verschillende instrumenten zoals, djembe's, percussie instrumenten en melodisch slagwerk. We gaan dan ook veel samenspelen en samen toffe ritmes verzinnen en maken.

Sla, tik en roffel je mee?

Ukelele (groep 5-8)

De ukelele is een viersnarig instrument waarop je makkelijk akkoorden kan leren spelen. Zelfs met maar één vinger kan je al een akkoord spelen. Ook melodieën zijn niet moeilijk. Door het formaat van het instrument is het makkelijk voor kinderen te bespelen.

In deze cursus leren kinderen de basis van muziek maken. Ze leren de beginselen van noten en ritmes. leren akkoorden lezen en zijn bezig met samen spelen als 'Het Ukelele Orkest'. In de laatste les is er een groot eindconcert.

Viool (groep 5-8)

Viool Brede School 2018

Een sprankelende cursus om kennis te maken met het vioolspel. Je leert iets van het notenschrift, je gaat aan de slag met verschillende ritmes. Je leert een goede vioolspeelhouding en leert door middel van grappige ezelsbruggetjes de beginselen van vioolspelen. In ieder geval lekker samen muziekmaken!

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek