Hoofddeksels (groep 6-8)

Hoofddeksels Brede School 2018

 Waar zijn ze eigenlijk voor? Wat laat je zien met een hoofddeksel?

Ontwerp een hoofddeksel voor een doel of gelegenheid en laat duidelijk zien waarvoor het bedoeld is. Is het een beschermend hoofddeksel of alleen voor de sier, misschien is het wel een wapen of een geheime boodschap. Laat je fantasie de vrije loop en maak met verschillende handwerktechnieken een uniek hoofddeksel.

Fashion Fix (groep 6-8)

Fashion Fix Brede School 2018

Is je lievelingsbroek alweer te klein? Zit er een gat in je mooie trui? Wil je je tas opvrolijken? Fashion Fix laat je zien hoe je van je oude of kapotte kleding, weer iets moois kan maken. Waarom zou je nieuwe kleding kopen als je kleding kan (ver)maken? Het scheelt geld en je loopt er straks weer als nieuw en origineel bij.

Bij Fashion Fix leer je naaien op de naaimachine en jouw kleding met eigen smaak weer modeshow waardig te maken!

Ontwerpstudio (groep 6-8)

Ontwerpstudio Brede School 2018

Wat doet een ontwerper eigenlijk? Hoe komt een ontwerper aan ideeën? In deze ontwerpstudio gaat het om mode en hoe dat ontstaat. Wat zie je op straat, wat staat er in de bladen en waarom is iets een trend?

Samen gaan we op zoek naar inspiratie, we maken moodboards (collages). We gaan mode tekenen en natuurlijk ook een beetje vormgeven. Samen onderzoeken en overleggen is belangrijk. Na deze samenwerking vorm je je eigen idee. 

Koraal haken (groep 5-8)

Kinderen leren de haaktechniek en kunnen al snel verschillende vormen maken. Klein en groot, afhankelijk van het materiaal. Een mooie activiteit met een maatschappelijke boodschap: voorkom het verdwijnen van het koraalrif door de zeespiegelstijging. De resultaten zijn kleurig en spectaculair!

Pimp it up (groep 6-8)

Pimp it up Brede School 2018Tijdens de lessen ‘pimp it up’ is het de bedoeling dat we bestaande spullen mooier en persoonlijker maken. Een hele leuke manier om een uniek cadeau voor jezelf of iemand anders te maken.

Je maakt je eigen dagboek of notitieboek, we pimpen een tas, maken een tof etui en een t-shirt. We leren verven, boekbinden, werken op de naaimachine, stempels maken en nog veel meer. Pimpen maar!!

Van draadjes tot Grobbebol (groep 3-5)

Weet jij wat een Grobbebol is? Hoe ziet die eruit? Knuffelige monsters met veel te grote voeten. Een vriendje voor altijd in de kleuren die jij mooi vindt. 

Wij gaan ze maken, van draad , wol en vilt doormiddel van verschillende handwerktechnieken.

Mode Maken (groep 5-8)

In deze serie maak jij jouw eigen tas of kledingstuk. Vanuit een patroon, knippen we in stof, spelden we die aan elkaar en naaien de stof in elkaar tot jouw ontwerp. Verschillende stoffen en kleuren kan je met elkaar mixen tot een ontwerp die helemaal bij jou past. Naaien hoef je niet te kunnen, dat leer je in de les (jongens ook ;))!

Zodra jouw tas of kledingstuk klaar is, gaan we hem versieren met transferfolie in verschillende kleuren, kan je knopen met de hand toevoegen of versier je hem met andere applicaties.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek