Kinderschrijfcafé (groep 6-8)

Voor kinderen die graag schrijven. Gedichten, verhalen, dagboekschrijven, fantasie of waargebeurd. In deze korte cursus komen ze allemaal langs.De leerlingen leren om gedachten, gevoelens, ervaringen en fantasie op schrift te zetten. Ze werken aan de hand van korte opdrachten. De fantasie heeft de vrije loop. In iedere les wordt er iets gemaakt voor de eindles. De laatste les is een een presentatie voor iedereen die wil komen kijken en luisteren.

Maak een game van je verhaal (groep 6-8)

In deze leren de leerlingen hoe ze een game kunnen maken van hun eigen verhaal. Ze gaan eerst een verhaal schrijven en bedenken daarbij een hoofdrolspeler, wat hij allemaal op zijn weg tegenkomt en waar het zich afspeelt. Daarna gaan de leerlingen dit uitwerken in hun eigen digitale game.

Rap (groep 5-8)

Veel leerlingen hebben de drang om hun stem te laten horen en creatief bezig te zijn. In deze korte cursus gaan de leerlingen aan de slag met het schrijven van raps. Zij kiezen individueel of in groepjes een onderwerp uit en daar schrijven ze over. Zij schrijven een couplet, maar ook een refrein zodat het een volledig nummer wordt.

Reporter (groep 4-8)

In deze korte cursus gaan we op onderzoek uit naar het nieuws. Wat is nieuws eigenlijk? En wie ‘verzint’ dat?

In de eerste les gaan we verschillende kranten bekijken en bedenken hoe we zelf een krant kunnen maken. In de volgende lessen gaan we de krant stap voor stap vullen: met interviews, reportages foto’s, tekeningen, maar natuurlijk ook met bijvoorbeeld een strip, een mop, een horoscoop, een muziek- of boekrecensie, of iets dat jij belangrijk vindt!

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek