De Theaterbende (groep 4-8)

Ontdek je talent en kom meedoen met de theaterbende. We doen dramaspelletjes en maken een eigen toneelstuk. We spelen de leukste en gekste scènes.

Vaardigheden die de leerlingen leren

  • De leerlingen ontwikkelen hun fantasie
  • De leerlingen ontwikkelen speldurf.
  • De leerlingen kunnen zich inleven in de verschillende rollen
  • De leerlingen kunnen dmv spel samenwerken
  • De leerlingen worden gestimuleerd om tot creatieve oplossingen te komen.

Maak je eigen Film (groep 7-8)

Maak je eigen film Brede School 2018

Lijkt het je gaaf om je eigen film te maken? Zelf het script te schrijven, te acteren of te regisseren? Of sta je liever achter de camera? Heb je creatieve ideeën en zin in iets nieuws? Doe dan mee meer de cursus 'maak je eigen film' en we stappen samen in dit avontuur!

Aan het einde is er een filmvertoning!

Maak je eigen voorstelling (groep 5- 8)

Wil je een eigen voorstelling maken en samen met je vrienden op het toneel staan?

Samen bedenken we een thema en bepalen we de inhoud, improviseren we en maken gekke, leuke, ontroerende scenes. Iedereen mag zijn eigen input geven. Aan het eind van de cursus spelen we onze voorstelling voor publiek.

TIP: Je gaat met het Cultuurmenu naar een voorstelling? Dan is dit misschien een interessante koppeling.

Musical (groep 3-8)

Spelen zingen en dansen. In en korte cursus van 6 lessen speel, dans, zing je en maak je een minivoorstelling waar iedereen naar mag komen kijken.

Net zoals op tv (groep 5-8)

Net als op tv Brede School 2018

Wil jij ook wel eens meedoen met programma’s als De grote improvisatieshow of De Lama’s? Geef je dan op voor de cursus ‘net als op tv’!

We gaan vooral heel veel lachen en lekker gek doen, durf je ook? De lessen zijn gebaseerd op improvisatiespelletjes zoals ‘de Lama’s’, en ‘de Vloer op’. Improviseren helpt om je fantasie te gebruiken, om t reageren op het moment en om creatief te denken.

Podiumbeesten (groep 3-5)

Doen alsof je een koningin bent, of een gevaarlijke leeuw. In deze toneelklas speel je iedere keer een andere rol. Vanuit verschillende uitgangspunten komt je tot spelen.

Diverse ingangen worden gezocht, van bewegingstheater, tot kostuum.
Samen verzinnen we de leukste verhalen en de gekste situaties.

Spelen met prentenboeken (groep 1-2)

Wat is er nog mooier dan een Prentenboek? Ga samen met mij op zoek naar verhaaltjes uit de boeken. Erover spelen! Kom lekker meedoen.

We kruipen in de huid van Woeste Willem of van Platvoetje. We gaan op Berenjacht en zoeken gevaarlijke draken.... wat er allemaal voorbij komt.. Dat verklappen we nog niet. Speel je mee? Aan het eind van de cursus presenteren we voor ouders en andere belangstellenden.

TIP: Vraag aan de vakdocent of maatwerk mogelij is. Reis mee! is bijvoorbeeld het thema van de Kinderboekenweek.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek