Yoga (groep 1-8)

yoga brede schoolDeze yogales wordt bij de jongste groepen op een speelse manier vormgegeven. Er wordt gebruikgemaakt van thema's zoals krachtdieren, de seizoenen, sprookjes, regenboogkleuren, circus et cetera. De kinderen maken op een toegankelijke manier kennis met de verschillende yogahoudingen (asana's) en met gronden, visualiseren en masseren. Na het volgen van yoga gaan de leerlingen ervaren dat hun lichaam soepel en krachtig wordt en dat zij meer vertrouwen en blije gedachten krijgen. We werken in de lessen veel samen, bewegen op muziek en gebruiken onze fantasie!

Voor de oudere klassen komt de nadruk tijdens de yogalessen meer te liggen op de techniek van de yogahoudingen. Evenwicht en balansoefeningen gaan een belangrijke plaats innemen, evenals samenwerkingsvormen en het verdiepen van de ademhaling. Er is geen competitie, ieder kind is goed zoals het is, met zijn eigen unieke kwaliteiten.

Na het volgen van de yogalessen hebben de leerlingen hun lichaamsbewustzijn vergroot en hebben zij hun eigen mogelijkheden om met hun lichaam om te gaan ontdekt. Zij hebben geleerd om bewust te kunnen ontspannen en met zelfvrtrouwen de uitdagingen in het leven tegemoet te treden.

Vaardigheden die de leerlingen leren

  • Leerlingen ontwikkelen meer lichaamsbewustzijn
  • De leerlingen oefenen in ontspannen en krijgen handvatten aangereikt om te ontspannen
  • De leerlingen leren samenwerken
  • De leerlingen kijken en luisteren naar elkaar
  • Het zelfvertrouwen wordt vergroot

Doelgroep
Groep 1-2, groep 3-5 en groep 6-8.

Maximaal aantal leerlingen
16

Lesinformatie
6 tot 10 lessen van 1 uur. 

Benodigdheden
Speellokaal en muziekinstallatie.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek