Cheerleading (groep 5-8)

Wil je dansen als een echter cheerleader? Dans strakke Cheerdance-routines met pom poms. Leer coole jumps en juich op je allerhardst. Cheerdance combineert passen uit Streetdance, Jazzdance, Hiphop en Aerobics. We wisselen Cheerdance-choreografieën af met sprongen (jumps) uit de Cheerleadingsport. Plaatsing, kracht, lenigheid en uitstraling komen aan bod in de lessen, maar heer-plezier is het allerbelangrijkste!

Dancemix (groep 5-8)

dancemix brede schoolIn deze cursus maak je kennis met verschillende dansstijlen. Steeds iets anders. Een afwisselende cursus met verschillende danssmaken: modern, jazz, hiphop, klassiek en nog veel meer. Laat je verrassen, iedere keer weer!

Dans je eigen clip (groep 5-8)

dans je eigen clip brede schoolIn deze cursus ga je samen aan de slag om een toffe videoclip in elkaar te zetten. Met de dansdocent kiezen jullie een nummer uit en bedenken jullie samen een dans. Dan oefenen, bespreken welke kleding jullie nodig hebben, shots bedenken en dan is het cameratijd! Jullie eigen videoclip wordt opgenomen en vertoond. Een swingende cursus!

Dansend de wereld rond (groep 3 t/m 8)

Dans je mee de wereld rond? Op visite in andere landen, in andere werelddelen? Een drakendans uit China, een Turkse rijdans.... In deze cursus leer je dansen uit verschillende landen, maak je al dansend de reis. 

Dansspeeltuin (groep 1-4)

dansspeeltuin brede schoolLekker dansen rondom een verhaal, een thema of materialen. Zelf dingen verzinnen en nadoen. In ieder geval samen met andere kids de gekste mooiste, bijzonderste bewegingen en verhaaltjes dansen. Aan het eind van de cursus dansen we een kleine presentatie.

Modern/jazz (groep 5-8)

modern jazz brede schoolModerne dans en jazzdance zijn de bouwstenen van deze cursus. Vloerwerk, swingen, maar ook danstechniek. Doorgaande bewegingen, krachtige bewegingen, lyrische bewegingen: het kan alle kanten op. Een toffe cursus vol danstechniek!

Sprookjesdans (groep 1-4)

Sneeuwitje, Rapunzel en stampende kleine dwergen. Het lelijke eendje, heksen en ridders. In deze korte cursus komen ze allemaal voorbij. De figuren uit Sprookjesland. Allemaal met hun eigen dansbewegingen en hun eigen verhalen. Dans je mee?

Streetdance/hiphop (groep 5-8)

Een swingende dansles, waarin je de coolste moves leert op de nieuwste muziek. Je leert de basispassen van Streetdance en Hiphop.
Er zitten veel combinaties van armen en benen in de choreografieën, goed voor je coördinaties en motoriek. Samen dans je een mooie choreografie.
We werken aan muzikaliteit en presentatie. In de lessen is er ook ruimte voor eigen inbreng. Aan het eind van de cursus presenteren we voor publiek.

Taal en dans (groep 1-8)

taal en dans brede schoolWeet je dat dansen ook een taal is? Dat je woorden kan dansen. In deze korte cursus ga je aan de slag met dans en met taal.

Er zijn verschillende thema’s waaruit je kan kiezen. Nooit geweten dat taal zo leuk kan zijn. Elke dans heeft een achtergrond en thema dat aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen en waarin het speelse element en de eigen improvisatie een centrale plaats hebben.

Yoga (groep 1-8)

yoga brede schoolDeze yogales wordt bij de jongste groepen op een speelse manier vormgegeven. Er wordt gebruikgemaakt van thema's zoals krachtdieren, de seizoenen, sprookjes, regenboogkleuren, circus et cetera. De kinderen maken op een toegankelijke manier kennis met de verschillende yogahoudingen (asana's) en met gronden, visualiseren en masseren. Na het volgen van yoga gaan de leerlingen ervaren dat hun lichaam soepel en krachtig wordt en dat zij meer vertrouwen en blije gedachten krijgen. We werken in de lessen veel samen, bewegen op muziek en gebruiken onze fantasie!

Voor de oudere klassen komt de nadruk tijdens de yogalessen meer te liggen op de techniek van de yogahoudingen. Evenwicht en balansoefeningen gaan een belangrijke plaats innemen, evenals samenwerkingsvormen en het verdiepen van de ademhaling. Er is geen competitie, ieder kind is goed zoals het is, met zijn eigen unieke kwaliteiten.

Na het volgen van de yogalessen hebben de leerlingen hun lichaamsbewustzijn vergroot en hebben zij hun eigen mogelijkheden om met hun lichaam om te gaan ontdekt. Zij hebben geleerd om bewust te kunnen ontspannen en met zelfvrtrouwen de uitdagingen in het leven tegemoet te treden.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek