Beeldhouwatelier (groep 1-8)

beeldhouwatelier brede schoolEen ontdekkingstocht in de wereld van beelden en fantasie.

In deze unieke cursus maak je kennis met diverse materialen en technieken. Je gaat aan de slag met klei/keramiek, speksteen/albast, gips, isolatieschuim, was en hout. Je krijgt les van een beeldhouwer. Je gaat werken in b.v een stuk steen daar hak en vijl je eigen vorm in en gaat het vervolgens afwerken. Of je gaat in klei bv een dier of mensfiguur modelleren die na drogen geglazuurd en in een oven op 1060 graden gebakken wordt. Het wordt een ontdekkingstocht in de wereld van beelden en fantasie.

Bijzondere gezichten (groep 1-8)

Je hebt zoveel gezichten en allemaal zijn ze anders, allemaal zijn ze bijzonder. In deze korte cursus gaan we van papier, dozen, hout, steentjes, klei, flessen selfies maken; elke keer gebruiken we een ander materiaal. En we maken geen gewone gezichten? De mooiste bijzonderste creaties worden het. Misschien wel een wasknijperneus of dopjeshaar.

De mooiste vis van de zee (groep 1-2)

de mooiste vis van de zee brede schoolTijdens de lessenreeks staat het prentenboek 'De mooiste vis van de zee' centraal. De leerlingen gaan aan de slag met het verhaal, bespreken de onderdelen van het boek, doen adequate woordenschat op en doen verschillende telopdrachten. Samen maken ze een prachtige zee met hele mooie vissen.

De Plastic Soep (groep 1-8)

plastic soep brede schoolTegenwoordig wordt heel veel weggegooid en dat is slecht voor het milieu. In de zee drijft een enorme soep plastic. Echt zonde, want van het afval kan je een heleboel verborgen schatten maken. Dopjes, flesjes, piepschuim; we kunnen daar van alles van maken! Mensen, dieren, auto's en vreemde fantasiewezens die de leerlingen zelf mogen bedenken.

In deze cursus leren leerlingen met verschillende beeldende technieken te werken, waarbij ze afvalmaterialen nieuw leven inblazen door er de mooiste kunstwerken van te maken.

Dikkie Dik

dikkie dik brede schoolTijdens deze lessenreeks staan de prentenboeken van Dikkie Dik centraal. Samen katten tekenen, maken, nieuwe verhalen verzinnen over deze ondeugende kat en een Dikkie Dik tentoonstelling maken.

Gekke beesten (groep 4-8)

gekke beesten brede schoolEen grote berg takken,hout, ijzerdraad, touw,lijm,schuim en verf. Gekke beesten lijken alleen op zichzelf. Ze kunnen groot zijn of klein, misschien hebben ze drie poten of vier of vijf, een grote nek of juist een kleine. Soms hebben ze stekels of bulten.

Lijkt die op een giraf of een egel? Hoe ze er uitzien weet je pas als je ze maakt. Maak een mooi gek beest van takken gecombineerd met andere materialen.

Het Huisje van Monet (groep 4-8)

huisje van monet brede schoolDe huisjes van Monet, chocoladerepen van Verkade, de historie van de botenbouw, de molens van de Zaanse schans. In deze cursus ga je aan de slag met allerlei Zaans erfgoed. Je ontwerpt een wikkel voor een chocoladereep, schildert je eigen Zaanse huisje of misschien ontwerp je wel een nieuw Verkadekoekje.

Een leuke afwisselende  beeldende cursus met een Zaans tintje. FluXus werkt hierbij samen met het Zaans Museum, die de gelegenheid geeft om de cursus af te sluiten met een expositie in het museum. Als chocolaatje bij de thee ontvangt iedere deelnemer van het Zaans museum ook nog een bon om een keer gratis naar het Zaans Museum te gaan, om het Zaans erfgoed van dichtbij te bekijken. 

Kikker en zijn vriendjes (groep 1-2)

kikker en zijn vriendjes onderwijsWie kent Kikker en zijn vriendjes nou niet? Tijdens deze lessenserie gaan de leerlingen aan de slag rondom de verhalen van Kikker. Ze bespreken de onderdelen van de verhalen. Samen verzinnen, bedenken en maken. Tijdens de lessen worden gewekt met verschillende materialen. Voor ieder kind een creatieve uitdaging.

Kinderatelier (groep 1-8)

kinderatelier nieuw brede schoolIn deze korte cursus proberen we zoveel mogelijk verschillende dingen aan te bieden. Van werken met recyclematerialen tot schilderen en tekenen. Het gaat om ontdekken en het feit dat leerlingen zichzelf verrassen en anders naar dingen om zich heen kijken. In het kinderatelier wordt aan de kinderen een vrije ruimte geboden waarin ontdekken en experimenteren de boventoon voeren.

Kinderen maken kennis met veel verschillende beeldende technieken en materialen. Het stimuleren van de beeldende ontwikkeling en ontdekken welke techniek bij het kind past staat centraal.

Maak je eigen speelgoed (groepen 4-7)

In deze cursus ga je je eigen speelgoed maken en verzinnen. Knikkerbanen, autootjes, boten, een garage, een eigen bordspel.
We werken met hout, karton, stof, verf, ijzerdraad etc. Alle dingen die nodig zijn om jouw spel het allermooist te maken.

Naar de sterren en daar voorbij (groep 3-5)

SterrenNaar de sterren en daar voorbij - groep 3 t/m 5 In deze cursus gaan we de ruimte in. We gebruiken verschillende materialen en maken onze eigen raket. Of een maanlandschap. Misschien maken we samen wel onze eigen sterrenhemel. Aan het eind hebben we onze eigen tentoonstelling. 

Rupsje Nooitgenoeg (groep 1-2)

rupsje nooit genoeg brede schoolTijdens de lessenreeks staat  het prentenboek 'Rupsje Nooitgenoeg' centraal. De leerlingen gaan aan de slag met het verhaal, bespreken de onderdelen van het boek, doen adequate woordenschat op en doen verschillende telopdrachten. Samen creĆ«ren we de mooiste rupsen en vlinders en de heerlijkste gerechten.

Spelen met letters (groep 1-4)

spelen met letters nieuw brede schoolIn deze cursus gaan we letters ontdekken in al hun vormen van getekend, vouwen, kleien, puzzelen tot bouwen. Boze letters, blije letters, enge letters. We maken de prachtigste letters.
Samen maken we een wereld van letters, elk kind ontdekt zijn eigen handschrift in woord en beeld! Kom je ook spelen met letters?

Striptekenen (groep 5-8)

In deze korte cursus maken de leerlingen hun eigen stripverhaal. Ze ontwerpen zelf een stripfiguur door middel van vervormen. Ze analyseren voorbeelden. Ze bedenken een verhaal. Al samenwerkend combineren ze twee figuren van twee kinderen tot een verhaal. Benieuwd wat ze allemaal beleven!

Tekenatelier (groep 3-5)

Wat zie je voor je? Probeer het maar eens na te tekenen! In het tekenatelier werken we met allerlei tekentechnieken en materialen: potlood, houtkool, siberisch krijt, oliepastels, pen en inkt en nog veel meer! Je leert goed te kijken als we tekenen naar de waarneming. We tekenen ook vanuit onze fantasie voor het maken van bijvoorbeeld een landschapstekening of illustratie bij een verhaal. Hou je van tekenen, doe dan mee! 

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek