Brede school

Kunst_en_Techniek_Marcel_Fraij.jpg

Op deze website krijg je een kleine impressie van de mogelijkheden die we kunnen bieden. De ontwikkeling van het kind staat hierbij voorop. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met de school een zorgvuldig aanbod kunnen samenstellen zodat het een verrijking voor de leerlingen is. Je vindt hier ter inspiratie een aantal korte cursussen om als school een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn.  In het linkermenu kun je selecteren op discipline. Natuurlijk komen we graag langs om samen een plan te maken dat past bij de leerlingen, de school en de buurt.

Waarom FluXus?
FluXus is al jarenlang de samenwerkingspartner voor de scholen op gebied van cultuur en heeft de expertise in huis om als onafhankelijke partij met scholen mee te denken. Om op maat een programma samen te stellen dat aansluit bij de vraag en visie van de school heeft FLuXus een breed netwerk aan docenten. Allen gepassioneerde professionals. We hebben alle kunstdisciplines in huis. We geven op maat, deskundig en gratis advies bij het samenstellen van het programma.

Advies of hulp?
FluXus biedt je een overzicht van het mogelijke aanbod, maar we zijn er ook om met jou een plan voor de Brede School te maken dat past bij de leerlingen, de school en de buurt. We ondersteunen je bij de planvorming en hebben zicht op de culturele aanbieders die bij de uitvoer van het plan betrokken kunnen worden. Wil je advies/ hulp bij het samenstellen van je programma voor volgend schooljaar? Bel of mail met Daniëlla Lemmens 075-6126336 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (hieraan zijn geen kosten verbonden).

CoördinatieBredeSchoolQuote_Drama.jpg
Naast planvorming, kunnen we eveneens de uitvoering van het plan op ons nemen.
We coördineren dan de Brede School-activiteiten voor jouw school en zijn de schakel zijn tussen school en aanbieders.
We vinden het essentieel om met de school in gesprek te blijven over de inhoudelijke kant van het Brede School-programma en om te werken binnen de visie van de school.
Stuur voor meer informatie een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 075-6126336 dan maken we een afspraak.

Lokale verenigingen en andere partijen
Zitten er in de buurt van de school partijen waarmee jullie graag willen samenwerken? FluXus ondersteunt jullie in de samenwerking met aanbieders die in
de culturele leefomgeving van de school zitten. Samenwerken met partners uit de omgeving van de school, maakt doorstroming van de leerling makkelijker!

Materiaalkosten
Het is mogelijk om via Fluxus de materialen voor de cursus te laten verzorgen (muziekinstrumenten, ipads etc.). We zorgen ervoor dat deze materialen op school worden gebracht en weer worden opgehaald. Bij beeldende activiteiten weten we uit ervaring dat scholen het prettig vinden als de docent voor de materialen zorgt, mocht je liever zelf voor de materialen zorgen laat ons dat dan even weten. Alle kosten staan vermeld bij de activiteiten.

Korte weetjesBredeSchoolQuote_Dans.jpg
- FluXus scoort op de evaluatieformulieren van de scholen gemiddeld een 9. Een blijk van tevreden scholen.
- FluXus gaat graag samen met de scholen om tafel zitten, om samen tot een plan te komen. Reactie van adjunct-directeur, bij een overleg op school: ”wat fijn dat jij er bent, nu weet ik dat het goedkomt.”
- Reactie van een directeur, bij een overleg op school: “Dat is een goed plan, past precies bij onze leerlingen, daar had ik zelf nooit aan gedacht”.
- We hebben ‘t afgelopen jaar meer dan 280 activiteiten voor scholen georganiseerd.

Voor meer informatie of vragen: Bel of mail met Daniëlla Lemmens 075-6126336, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Uitspraken van kinderen
“Een harp is eigenlijk net een mens, maar dan met mooie geluiden.” – T, 8 jaar
“Wat ik van de gamelan heb geleerd is dat ik naar mezelf moet luisteren en naar de anderen.” C, 9 jr
“Juf, later wordt u een engel.” C, 11 jaar
“Mijn dochter is geen hoogvlieger, maar door muziek zie ik haar opbloeien en er helemaal zin in hebben.”
“Opera is echt LEUK!” B, 8 jaar
“Als ik dans word ik blij.” D, 9 jaar
“Ik moest u bedanken van mijn moeder, want door drama ben ik leuker geworden.” W, 12 jaar
“Juf vindt u mij geen grote knapperd.” P, 4 jaar
“Ik wou graag een hond tekenen, maar toen ik begon kwam er opeens een vogel uit.” K, 9 jaar
“Hé… eigenlijk is dansen best stoer.”
 “Wij hadden samen een mooie dans verzint hè!” G, 4 jaar
“Eigenlijk best wel leuk om een slechterik te zin.” [tijdens de dramales]
“Bij toneel mag ik alles doen wat thuis vaak niet mag.”
“Meester, ik heb mijn eigen film gemaakt!”
Opmerking bij de bespreking van een grieks beeld: … “Nou, die staat er wel lekker relaxed bij”.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek