Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Home Voor jou Onderwijs Zorg & Welzijn Huren

Nieuw cultuurmenu verbindt

08.04.2019

Maandag 8 april 2019, presenteerde FluXus samen met Agora en Zaan Primair het nieuwe Cultuurmenu voor de Zaanstreek. Tijdens de presentatie stond ‘verbinding’ centraal. Met de activiteiten uit het Cultuurmenu worden Zaanse basisscholen uitgenodigd verbindingen te leggen met onder andere thema’s op school, te ontwikkelen vaardigheden en de cultuuraanbieders in de omgeving van de school.

De bijeenkomst in de Stoomhal in Wormer werd opgezweept door swingende percussie van Chris Colleye. Daarna waren er korte workshops: educator kunst- en erfgoed Marijke Veldhuizen vertelde meer over het verbinden van erfgoed en kunst met andere schoolvakken; onderwijsbegeleider en adviseur Marjan van Baekel ging in op de waarde van verbinding voor creativiteit en FluXus. Onderwijs-coördinator Maaike Haas liet samen met Annemieke Leusen van Zaan Primair zien wat de waarde is van het verbinden van financiën.

 Over Cultuurmenu Zaanstreek
Cultuurmenu Zaanstreek is een samenwerking tussen Agora, FluXus en Zaan Primair en biedt een pakket van ongeveer 80 activiteiten op het gebied van kunst- en erfgoededucatie voor het primair onderwijs. Alle Zaanse erfgoedinstellingen bieden excursies en workshops aan en ook een aantal Zaanse kunstenaars ontwikkelen activiteiten voor het basisonderwijs. Daarnaast biedt het menu een selectie van dans-, drama- en muziekvoorstellingen die worden gespeeld op scholen en in de Zaanse theaterzalen. De scholen geven met deze activiteiten vorm aan hun kunst- en erfgoedonderwijs. Vanaf de presentatie vandaag kunnen de scholen inschrijven voor de Cultuurmenu-activiteiten. Eind september gaat het nieuwe Cultuurmenu-jaar van start.

Vraag meer informatie aan bij onze programmacoördinator onderwijs, Maaike Haas mhaas@fluxus.nl