Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Meemakers gezocht

Fotografie Pieter Harbering - Zaanse Beeldbrigade

De Musical Academy repeteert al hard voor de grote familiemusical ‘Pinokkio maar dan anders’ 28 en 29 mei 2022 in het Zaantheater. Met zo’n 100 Zaankanters wordt elke twee jaar weer een topproductie neergezet. Voor achter de schermen worden nu meemakers gezocht die aan de slag gaan met de kostuums die de musical echt af maken of straks live meespelen met de rockband in de orkestbak.

De musical neemt het publiek mee door de prachtige Zaanstreek uit de 17e eeuw. Een landschap vol molens, waaronder veel houtzagerijen. In één van die houtmolens kwam Pinokkio tot leven. Je wordt meegenomen in het verhaal van een houten pop, die niets liever wil dan erbij horen.

Kom kostuums maken

Textielkunstenaar Nathalie Prins-van Duin geeft al jaren les bij FluXus op het gebied van textiel en mode en was ook betrokken bij de kostuums voor eerdere musicalproducties. Onder haar begeleiding kun je vanaf half januari op vrijdagen werken aan de kostuums voor de Pinokkio-productie.

Nathalie: “Ik ben op zoek naar makers die het leuk vinden om te helpen met het creëren van de kostuums voor musicalproducties. We werken met heel veel verschillende en verrassende materialen. Ervaar wat er allemaal komt kijken bij het maken van kostuums en misschien kun je ook helpen achter de schermen tijdens de shows.”

Een impressie van de kostuums die eerder gemaakt werden? Bekijk de musicalfilm ‘This is me’ op YouTube. Wil je meedoen dan is het fijn als je weet om te gaan met de naaimachine. De ochtendgroep van 9.30 tot 12.00 uur en de middaggroep van 12.30 tot 15.00 uur, maar de hele dag mag ook. Locatie: FluXus in de oude Verkadefabriek in Zaandam. Machines en materialen zijn aanwezig. Interesse? Laat het weten via productie@fluxus.nl.

In de musicalband?

Muzikant, dirigent en arrangeur Sebastian Ohm begeleidt al jaren het live orkest tijdens de grote FluXus musicalproducties. Voor Pinokkio koos hij voor een rock/popband met een ruig randje als basis voor het orkest, aangevuld met een kleine blazerssectie. Sebastian wil eind januari starten met de repetities en zoekt nog muzikanten op elektrisch gitaar, trompet, saxofoon (alt- en/of tenorsax) en trombone.

Sebastian: “We begeleiden straks live de zangers en dansers op het podium tijdens alle nummers, ondersteunen de scenes muzikaal en spelen de openings- en slotmuziek. Daarbij komen verschillende aspecten van het live begeleiden aan bod, zoals strak en gedisciplineerd spelen, in verschillende stijlen van de popmuziek. Het is een erg leuke ervaring om een belangrijk onderdeel te zijn van een grote productie.”

Zin in zo’n leuke muzikale uitdaging? De repetities zijn op zaterdagochtend bij de FluXus Muziekschool in Zaandam en van 26 tot en met 29 mei spelen we in de grote zaal van het Zaantheater voor de generale repetitie en de voorstellingen. Opgeven graag via productie@fluxus.nl.