Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Home Voor jou Onderwijs Zorg & Welzijn Huren

Kraanvogel dansproject

15.03.2019

Bij FluXus vindt komende weken een bijzonder project plaats voor mensen met Parkinson. De Parkinson-dansgroep doet mee aan het Kraanvogel-dansproject geïnitieerd door de Amerikaanse organisatie Dance for PD (Parkinson Disease). Vrijdag 15 maart 2019 zullen er opnames zijn van een ingestudeerde dans die zal worden vertoond op het Wereld Parkinson Congres in Kyoto, Japan begin juni.

Kraanvogel-dansproject
In het kader van het Wereld Parkinson Congres in Kyoto (Japan) begin juni 2019 heeft de Amerikaanse organisatie Dance for PD (Parkinson Disease) wereldwijd alle dansdocenten die lesgeven aan mensen met Parkinson opgeroepen om een korte choreografie in te studeren met hun dansgroepen.
Inspiratie is de Japanse kraanvogel, symbool van gezondheid en vrede. Het is de bedoeling dat de dans van maximaal twee minuten wordt gefilmd en op de website Cranedances.com wordt geplaatst. De films van alle Parkinson-dansgroepen over de hele wereld zullen worden vertoond tijdens het eerder genoemde congres

Dansen met Parkinson in Zaandam
In Zaandam vinden sinds 2015 iedere week danslessen plaats voor mensen met Parkinson, verzorgd door dansdocente Saskia Vroom van de organisatie MeerDanDans. De lessen vinden iedere vrijdagochtend plaats bij FluXus aan de Hof van Zaenden. De Parkinson-dansgroep is inmiddels gestart met het oefenen van de dans. Deze zal vrijdag 15 maart 2019 op film worden gezet voor de site Cranedances.com. Ook in Hoorn en Alkmaar zal MeerDanDans een korte choreografie in studeren met de Parkinson-dansgroepen.