Meditatief boetseren

Gegeven door: Suzanne Keijzer

Meditatief boetseren.
In het voorlaatste jaar van mijn opleiding, vier jaar geleden, maakte ik kennis met de techniek Meditatief boetseren die door F. R. Hoefsloot in het gelijknamige boek helder wordt beschreven.
Ik was blij verrast met deze manier van werken. Mediteren in de zin van een half uur stilzitten en nergens aan denken, is niet een van mijn sterke kanten. Echter met klei in mijn handen, een beeld of thema om te volgen en een kunstzinnige opdracht om aan te werken merkte ik dat het bijzonder rustgevend was.
Sinds dien ben ik de techniek blijven gebruiken, voor mezelf maar ook in workshops en bij coaching. De techniek heeft zichzelf altijd waardevol bewezen en daarom wil ik deze nu graag in lesvorm aanbieden. 

Inhoud/vorm van de lessen
De groepslessen die ik geef zijn zo ingericht dat ze ontspannend werken en je uitnodigen om in de klei uitdrukking te geven aan wat zich in je binnenwereld afspeelt.

Elke les bestaat voor een deel uit meditatie en voor een deel uit een boetseer-opdracht en een reflectie daarop. Hierbij gaat het om het proces, om jouw ervaringen tijdens het werken. Het gaat er dus niet om dat je iets moois maakt. Het gaat om wat jij ervaart tijdens het proces en wat het beeld je over jezelf kan vertellen.
Je hoeft geen ervaring te hebben in meditatie, kunstzinnig werken of in het werken met klei.

Praktische informatie

Een les duurt ongeveer 1,25 uur. 
Kosten per les zijn €12,- (incl. BTW)
Kosten hele cursus (8 lessen): €96,-
Materialen zijn bij de prijs inbegrepen. 

Lessen vinden plaats op maandag ochtend 9.30-10.45 uur. 
Cursusdata 2019: 4 en 11 februari, 4, 11, 18 en 25 maart, 1 en 8 april.

Doelgroep:

  • volwassenen

Ik geef les op de volgende dagen:

  • Maandag

Je kunt bij mij terecht voor:

  • Korte cursus
  • Workshop

Ik geef les aan:

  • Beginners
  • Iets gevorderd
  • Gevorderd
◄ terug naar zoekresultaten

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek