Handletteren

Gegeven door: Sandra Krougman

De Handlettercursus is geschikt voor iedereen die wil leren handletteren, ook als je al een beetje ervaring hebt, is er altijd iets nieuws te leren. Je hoeft er niet goed voor te kunnen tekenen en ook niet netjes voor te kunnen schrijven. Iedereen die het wil leren, kán het leren!

De cursus 'Handletteren' bestaat uit 4 lessen.

We beginnen bij de basis. Wat heb je er voor nodig, hoe schrijf, of liever gezegd, teken je mooie letters en waar haal je je inspiratie vandaan.

Wat aan bod komt: basis typografie, schrijven van basisletters, vlakverdeling, banners, kaders en lijnen en de basis van schrijven met een penseel/brushpen.
Dit wordt uitgebouwd met het gebruik van kleuren. Middels verschillende (brush)stiften, pennen en penselen die je kunt gebruiken tijdens de cursus leer je hoe je kleuren kunt blenden en leuke effecten kunt geven aan letters.

Een andere techniek die je leert is brushletteren of "schrijven met penseel". Met speciale brushpennen of gewoon een penseel en waterverf, leer je dik dun verschillen te maken in je schrijfletters.


 

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur.

De kosten zijn € 85,-
Dit is inclusief het gebruik van de benodigde materialen.

Wegens onvoldoende belangstelling wordt deze cursus voorlopig niet gegegeven.

Wil je wel meedoen aan de cursus, stuur dan een email. Bij voldoende aanmeldingen zal er weer een cursus worden ingepland.
 

 

Hieronder zie je enkele foto's die zijn genomen tijdens een eerdere cursus:

Doelgroep:

  • Jongeren 12+
  • volwassenen

Ik geef les op de volgende dagen:

  • Donderdag

Je kunt bij mij terecht voor:

  • Korte cursus

Ik geef les aan:

  • Beginners
  • Iets gevorderd
◄ terug naar zoekresultaten

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek