Sinfoniëtta

Gegeven door: Julia Barnes

volgend concert-- in twee locaties op een dag! zondag 7 juli

14.30, Oostzijderkerk tijdens het Monet art Festival

15.45, Verkade Zaal, FluXus Westzijde, ensemble Marathon

 

Reflections on Monet

kunst en muziek geinspireerd op de schilder Monet--wij spelen voor een groot textielkunstwerk gemaakt door de leden van Eindeloos Textiel.

1. Evolution, door de jonge Zaanse componist Casper Groep

2. Hommage a Edith Piaf, Francis Poulenc

3. En Bateau, Claude Debussy

 

Sinds 2011 dirigeer ik een groep getalenteerde jonge strijkers in het orkest Sinfoniëtta. Naast concerten in de Verkadezaal van FluXus en in kerken, geniet deze avontuurlijke groep van flashmobs op de balkons van de muziekschool tot concerten in de Zaanstreek en zelfs darbuiten. Zo gaat Sinfoniëtta soms naar het buitenland met muziekleerlingen aldaar. In 2018 kwamen de leerlingen van de muziekschool inValls, Spanje naar ons toe, om gezamenlijk een concert te maken. In 2019 is een samenwerking met Muziekschool Sigtuna Kulturskola in Zweden gepland!

Sinfoniëtta treedt op als strijkorkest en met blazers van de muziekschool, die op projectbasis mee-repeteren vooraf aan een concert. 

Eén van de complimenten van een toehoorder: "Ronduit verbazingwekkend was het optreden van het jeugdorkest Sinfonietta. Zulk jonge spelers en zo’n klank!"

Praktische informatie

Der lessen zijn iedere vrijdag van 17.00-18.20 uur in de Verkadezaal van FluXus. In het schooljaar 2017 kost een lesjaar voor FluXus-leerlingen (met FluXus-pas) € 97,50. Voor externe leerlingen kost een lesjaar € 150,-. 

Blazers doen op projectbasis mee en betalen € 30,- per halfjaar.

Doelgroep:

  • Jongeren 12+

Ik geef les op de volgende dagen:

  • Vrijdag

Mijn lessen vinden plaats op locatie:

  • Westzijde Zaandam

Je kunt bij mij terecht voor:

  • Jaarcursus

Ik geef les aan:

  • Iets gevorderd
◄ terug naar zoekresultaten

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek