Keyboard

Gegeven door: Marcel de Hoop

NIEUW: Wil je het nieuwe schooljaar pas écht goed beginnen? Vraag dan hierom: 4 oriëntatielessen keyboard voor slechts €40. Je krijgt dan 4 lessen van 20 minuten om het instrument en de lessen eens uit te proberen. Vind je het leuk, dan kan je je daarna aanmelden voor de standaard lessen. Wil je nog even nadenken of verder kijken, dan kan dat natuurlijk ook, er zit geen verdere verplichting aan vast. Heb je geen keyboard thuis? Dat is niet zo erg, je kan de oriëntatielessen mooi gebruiken om te kijken of je het leuk vindt, en dan een keyboard kopen als je echt met de lessen verder gaat, want dan heb je natuurlijk wel een keyboard nodig om op te oefenen. Als je wel al een keyboard thuis hebt is dat natuurlijk mooi meegenomen, want dan kun je meteen thuis al gaan oefenen.

Dus begin het nieuwe schooljaar goed en ga op muzikaal avontuur! Inschrijven kan via deze pagina: www.marceldehoop.nl/inschrijven. Kies dan bij het scrollmenu "welke les" voor "oriëntatielessen 4x20 minuten". TOT GAUW!

 

Hoe zou je het vinden om in je eentje een hele band te kunnen zijn? Of om dat ene stuk dat je zo mooi vindt te kunnen spelen zonder de halve YouTube vijver te hoeven afzoeken hoe die ene gast dat doet?Op een keyboard kan je vele verschillende kanten op, van klassiek tot keiharde rock en alles wat daar tussenin zit.

Het keyboard is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende elektronische toetsinstrumenten zoals het keyboard en de synthesizer. Je kan er allerlei verschillende geluiden mee produceren en daardoor ook in je eentje verschillende instrumenten tegelijk "bespelen". En je zult meteen merken dat bij een keyboard echt niet alles vanzelf gaat zoals sommige mensen denken. Je bent nog steeds echt zelf muziek aan het maken.

Wat leer je?

Je leert alles wat je nodig hebt om keyboard te spelen, dus noten lezen, akkoorden, speeltechniek, het bedienen van het keyboard (want er zitten heel veel knopjes op, en je moet wel weten welke je nodig hebt) en improvisatie. Het repertoire is in het begin natuurlijk traditioneel, maar hoe verder je komt hoe meer nummers je zult kunnen spelen, ook dat ene nummer dat je op de radio hebt gehoord.

Een eigen keyboard

Als je keyboardles neemt heb je thuis een keyboard nodig om op te oefenen. Want zoals je weet: oefening baart kunst! Een nieuw keyboard is te koop vanaf ongeveer €200. Je hebt dan een instrument met 5 octaven (61 toetsen). Een van de betere merken is Yamaha maar er zijn natuurlijk nog meer merken die keyboards maken. En natuurlijk is er ook nog het stuwmeer aan tweedehands keyboards op Marktplaats. Mocht je daar gaan kijken, controleer dan voor je een keyboard koopt of alle knopjes en toetsen werken en of de originele adapter erbij zit. Als je naar de winkel gaat, vraag de verkoper om eens een paar instrumenten te laten horen, dan hoor je zelf welke je het mooist vindt klinken. Jij moet er uiteindelijk op spelen. Je hoeft je instrument niet meer te nemen naar de les, we hebben uitstekende keyboards staan waar je les op krijgt.

Vanaf welke leeftijd?

Je kunt al keyboard leren spelen vanaf 6 jaar.

Lesdagen

Ik geef les op maandag, donderdag en vrijdag in het FluXusgebouw aan de Westzijde 148, en op dinsdag in Buurthuis De Pelikaan,in Krommenie. Lestijden zijn na schooltijd en uiteraard in overleg. De lessen vinden wekelijks plaats behalve tijdens de officiele schoolvakanties.

GRATIS PROEFLES

Als je een gratis proefles wilt kun je daarvoor met mij een afspraak maken. Mail mij dan op dit mailadres:

info@marceldehoop.nl

Of bel naar 06-22153939.

Ook voor meer informatie kun je hier terecht, net als op mijn website www.marceldehoop.nl

Ik hoop je snel te mogen begroeten voor de eerste les of een proefles!


  


  

Praktische informatie

Lesprijzen:

Ik hanteer een uurprijs van €45,90. Dat betekent dat een standaard les (individueel 20 minuten, duo 40 minuten, trio 60 minuten) per les €15,30 kost. Uitgaande van 38 lessen per seizoen betekent dat een prijs van €581,40 per jaar. Maar als er bijvoorbeeld slechts 37 maandagen in het seizoen zitten betaal je dus slechts 37 lessen.

Lesduur:

De standaard lesduur is per persoon 20 minuten. Dat kan individueel, maar ook 2 leerlingen in 40 minuten of 3 leerlingen in 60 minuten. Andere lesvoren zoals 25 of 30 minuten individueel resp. 50 of 60 minuten in duovorm kunnen natuurlijk ook. Belangrijk: voor leerlingen vanaf 21 jaar moet BTW worden berekend. De prijs per jaar (uitgaande van 38 lessen) bedraagt dan €703,50.

Doelgroep:

 • Kinderen t/m 12 jaar
 • Jongeren 12+
 • volwassenen

Ik geef les op de volgende dagen:

 • Maandag
 • Dinsdag
 • Donderdag
 • Vrijdag

Mijn lessen vinden plaats op locatie:

 • Westzijde Zaandam
 • De Pelikaan Krommenie

Je kunt bij mij terecht voor:

 • Jaarcursus
 • Proefles

Ik geef les aan:

 • Beginners
 • Iets gevorderd
 • Gevorderd
◄ terug naar zoekresultaten

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek