Dwarsfluitles

Gegeven door: Hetty Mertz

Leer dwarsfluit spelen en ontdek zo verschillende muziekstijlen! De individuele les kan afgewisseld worden met een samenspeelles zodat je het plezier van samenspelen kunt ervaren. Het blijkt steeds weer dat als je samen muziek maakt, je vorderingen sneller gaan; muziek maken met elkaar motiveert en het stimuleert ook om thuis te spelen. 

Voor kinderen is acht jaar een goede leeftijd om met dwarsfluitles te beginnen, maar ook als volwassene kun je dwarsfluit leren spelen. Je kunt op elke leeftijd veel plezier beleven aan het bespelen van een instrument! Je kunt al snel meedoen aan een samenspelactiviteit.

In de lessen maak je kennis met verschillende muziekstijlen, je doet enige ervaring op met improvisatie en/of een eigen compositie maken, met en zonder gebruik van een begeleidings-CD. Verrassend voor de leerling is de ervaring dat het "oefening baart kunst" principe werkt en leuk is, en bovendien een grote stimulans kan zijn voor de verdere ontwikkeling op muzikaal gebied. De gewoonte om regelmatig te oefenen moet ontwikkeld worden en dat heeft tijd nodig. Begin met 5 à 10 minuten spelen per dag en je zult zien, je speelt al gauw langer. Je traint ongemerkt de toon en de grepen, en ook het concentratievermogen.    

Samenspelen met mij en/of medeleerlingen is een regelmatig terugkerend onderdeel van mijn lessen. Vanaf het begin bied ik de leerlingen de mogelijkheid om in diverse combinaties op hun eigen niveau samen te spelen, waardoor zij op "speelse" wijze de vaardigheden leren die zij nodig hebben bij het samenspelen van bladmuziek. Ik arrangeer muziek waardoor het ook mogelijk is om met leerlingen die andere instrumenten bespelen, samen te spelen. Zo ontdekt de leerling dat het heel leuk en inspirerend is met elkaar muziek te maken en daarmee op te treden voor ouders en belangstellenden. 

Voor meer info over samenspelprojecten zie mijn cursusaanbod SAMENSPEL.

Ik verhuur dwarsfluiten; als de leerling nog niet groot genoeg is kunnen de basisvaardigheden op de plastic Yamaha Fife geleerd worden. Dit kleine fluitje is een goed alternatief: licht en gemakkelijk bespeelbaar. [zie mijn cursus Funny Fife] Ook is er de mogelijkheid de zgn. kinderfluit te huren, deze fluit heeft een kromme kop, is dus korter en van lichter materiaal gemaakt.

Fluitspelen met een beugel is even wennen maar goed mogelijk. Het ongemak duizelig te worden is tijdelijk, na een paar weken ben je gewend.

Praktische informatie

De individuele les duurt 20 minuten, een samengevoegde les is een leuke manier om af en toe samen te kunnen spelen.

38 lessen 532 euro [10 mnd. 53.20 euro per maand, of in een of twee termijnen]

 

De lessen kunnen ook om de week gevolgd worden. 

19 lessen 266 euro [10 mnd. 26.60 euro per maand, of in een of twee termijnen]

 

Het is mogelijk gedurende het hele jaar in te schrijven.

Huurprijs dwarsfluit voor een cursusjaar: 50 euro

De lessen starten eind augustus begin september. [ik volg grotendeels de schoolvakanties]

Doelgroep:

 • Kinderen t/m 12 jaar
 • Jongeren 12+
 • volwassenen

Ik geef les op de volgende dagen:

 • Maandag
 • Dinsdag

Je kunt bij mij terecht voor:

 • Halfjaarcursus
 • Jaarcursus
 • Proefles

Ik geef les aan:

 • Beginners
 • Iets gevorderd
 • Gevorderd
◄ terug naar zoekresultaten

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek