Blokfluit

Kijk voor meer informatie over de blokfluit, blokfluitles en een compleet beeld van MuziekmakerijBvH op:

 

www.muziekmakerijbvh.nl

 

Aanmelden via deze site kan ook.

 

Leer muziek te maken en samen te spelen met anderen op de blokfuit!

Begin met de methode (met CD! 3 euro) die Berend van Halsema zelf samenstelde en leer zo in enkele maanden mooi blazen, een aantal grepen, flink wat liedjes en werk naar noten lezen toe.

Merk dat de blokfluit niet zomaar een instrument is om op te beginnen, maar dat je er alles op muzikaal gebied mee kan doen. De blokfluit is een volwaardig muziekinstrument.

De jonge blokfluitist begint meestal met een sopraanblokfluit (verkrijgbaar vanaf 15 euro), maar eenmaal wat verder zijn er veel verschillende fluiten van heel klein tot heel groot waar op gespeeld wordt: sopranino, alt, tenor, bas, grootbas, etc. blokfluit. Al die verschillende fluiten geven veel mogelijkheden om samen te spelen. In de ruimte waar les gegeven wordt, zijn een aantal tenor- en basblokfluiten aanwezig voor gebruik door leerlingen. Er wordt gebruik gemaakt van instrumenten met een Barok boring. Schaf altijd een blokfluit aan in overleg met Berend van Halsema.     

De blokfluitles is er voor iedereen: voor de jonge muzikant (vanaf 6 jaar) die zijn/haar eerste ervaringen opdoet met het bespelen van een muziekinstrument, voor de beginnende volwassene die nu ook wel eens een instrument wil leren bespelen, voor de tienager die swingende liedjes wil blazen, voor de gevorderde leerling die sonates wil uitvoeren, etc. .

Natuurlijk is samenspelen belangrijk en leuk! Kinderen krijgen bij voorkeur les in kleine groepjes (van 2 tot 4). In de les kan dan veel samengespeeld worden. Er zijn verschillende ensembles waar leerlingen naast de reguliere les in mee kunnen spelen.   Op de maandagavond is er een blokfluitensemble voor volwassen gevorderde leerlingen.

Voor de hele jonge leerling (4,5 jaar) die al wil starten met muziek maken en het bespelen van de blokfluit, is er de cursus "blokfluit voor kleuters". Liedjes zingen, spelletjes met muziek, werken naar notatie, maar ook proberen liedjes te spelen op een echte (sopranino voor de hele kleintjes) blokfluit.

Thuis regelmatig oefenen is natuurlijk belangrijk voor resultaat. Ouders zijn daarbij onontbeerlijk, want oefenen gaat niet vanzelf en moet ook geleerd worden! Belangstelling, aandacht en stimulatie van ouders wordt verwacht. Een leuke lesvorm hiebij is de ouder/kind les. Vader of moeder starten samen tegelijk met hun kind (kinderen) en leggen zo een gezamenlijk traject af. Leuk!

Maak vrijblijvend een afspraak en loop binnen voor een gratis proefles of informatie en toelichting.

Berend van Halsema is ook docent in de FluXuscursus  de "Muziektrein" en docent muziek bij FluXus in het basisonderwijs.

  

 

 

           

Praktische informatie

Muziekmakerij Berend van Halsema  2019/2020

 

Over alle lesvormen kan overlegd worden.

Meest gebruikelijk en aan te bevelen is de jaarcursus. Het bespelen van een instrument heeft tijd nodig. Bij de jaarcursus is er iedere week van het schooljaar exclusief vakanties en vrije dagen les. 38 lessen zijn hierbij gegarandeerd. 

De lessen starten in de  week van 2 september voor het schooljaar 2019/2020

Tarieven:

Kleuters (2 in 30 minuten tot 4 in 45 minuten) :                         375  euro       

Starters  (2 in 30 minuten tot 4 in 45 minuten) :                         375 euro

Duoles (2 in 40 minuten)                                                            555 euro

Standaard leerling (25 min. individueel)                                     640 euro

30 minuten individueel                                                               705 euro

 

Starters (kinderen) kunnen gedurende 2 jaar deel uit maken van een startersgroepje. Daarna worden zij leerling in een duoles of standaardleerling individueel.

Volwassen leerlingen (vanaf 21 jaar) betalen 21 % BTW boven op het lestarief. 

 

Muziekmakerij BvH staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 64022951

Doelgroep:

 • Kinderen t/m 12 jaar
 • Jongeren 12+
 • volwassenen

Ik geef les op de volgende dagen:

 • Maandag
 • Dinsdag
 • Woensdag
 • Donderdag

Je kunt bij mij terecht voor:

 • Halfjaarcursus
 • Jaarcursus
 • Korte cursus
 • Proefles

Ik geef les aan:

 • Beginners
 • Iets gevorderd
 • Gevorderd
◄ terug naar zoekresultaten

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek