Amateurkunst/iktoon

FluXus ondersteunt waar mogelijk de amateurkunst in de Zaanstreek. Hieronder wat handige informatie verzameld:

- Fondsen en subsidies;
- Media-adressen;
- Zalen en repetitieruimten.

Heel juni amateurkunstmaand iktoon

iktoonFluXus initieert ook in 2019 weer de landelijke amateurkunstmaand iktoon in de Zaanstreek. FluXus wil met iktoon laten zien hoeveel Zaankanters actief bezig zijn als amateurkunstenaar en hoeveel Zaans talent er is om een podium te geven. Amateurkunstenaars die in juni activiteiten, voorstellingen en/of presentaties op de agenda hebben, kunnen deze doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op zaterdag 1 juni wordt ‘iktoon de Zaanstreek’ geopend met een festival in De Groote Weiver, rondom tal van (Zaanse) YouTubers uit de culturele en kunstwereld. Het laatste weekend sluiten we af met de door amateurkunstenaars georganiseerde en uitgevoerde voorstelling History of Musicals in het Zaantheater. Heb je een prachtig idee dat je wilt uitvoeren in de maand juni tijdens iktoondeZaanstreek en heb je advies en/of ondersteuning nodig om dit plan te realiseren? Laat het ons weten!

Over iktoon de Zaanstreek
Iktoon de Zaanstreek maakt deel uit van de landelijke iktoon-campagne waarin men heel Nederland tot podium van alle amateurkunstenaars wil maken. In de Zaanstreek wordt iktoon geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. FluXus biedt ook buiten deze amateurkunst-maand een podium aan amateurkunstenaars en doet middels diverse activiteiten aan talentontwikkeling.
Majanka Fröhlich, coördinator van de iktoon-maand bij FluXus, kijkt tevreden terug op de editie van 2018: “Iktoon de Zaanstreek leverde dit jaar weer prachtige samenwerkingen op en ontmoetingen op bijzondere plekken in Zaanstad.” Tijdens de iktoon-maand 2018 vonden er ruim 150 activiteiten plaats en waren ruim 7.500 Zaanse amateurkunstenaars actief.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek