Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Gunnar Kneppers

concourswinnaar 2021

29.05.2021

Zojuist zijn in de live stream van de finale van het Jan Pasveerconcours 2021 de prijswinnaars bekend gemaakt. Grote winnaar van de Pasveerprijs is Gunnar Kneppers op cello. Zijn optreden en die van de andere finalisten en het commentaar van de juryvoorzitter is terug te kijken via YouTube.

Naast de Pasveerprijs voor Gunnar was er een eerste prijs Hanna Zhang (piano), een tweede prijs voor Lucy Boeren en Sijbrand Loot (resp. viool en gitaar) en een derde prijs voor Anna Reinhold (piano). De publiekprijs was voor Carla Lambro (cello).

De jury

De jury bestond uit Mathieu van Bellen, Joop van Deuren (voorzitter), Margriet Eshuijs, Daniel Lanthier, Henk Ummels en Erika Waardenburg.

De Jan Pasveerprijs bestaat uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente Zaanstad bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar.

Over het Jan Pasveerconcours

Al tientallen jaren organiseert FluXus jaarlijks een muziekconcours vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool Jan Pasveer. Het concours is in het leven geroepen om de verdere talentontwikkeling bij muziekleerlingen te stimuleren. Dat wordt twintig jaar na dato breder getrokken naar alle amateurmuzikanten uit de Zaanstreek. Het concours is daarnaast is het een goede gelegenheid om podiumervaring op te doen.

Sponsoren

Het concours van 2021 wordt gesponsord door de Gemeente Zaanstad, Bloementuin aan de Zaan, Flentrop Orgelbouw, Heijnis & Schipper Drukkerij, Krijt Moester Groothandel, De Machinekamer, Piano’s Maene, Tot Ziens Optiek en De Verskade.