Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

FluXus netwerk

voor vluchtelingen

design Gordon Johnson

FluXus zet haar netwerk van creatieve ondernemers in voor activiteiten voor Oekraïense vluchtelingen. De opvang in Zaanstad van mensen die voor de oorlog in Oekraïne vluchten, zal komende periode uitgroeien tot 2.000 opvangplekken. Gemeente Zaanstad wil deze mensen, waaronder veel kinderen, graag dagactiviteiten bieden.

Wij hebben een groot netwerk van creatieve en culturele ondernemers opgebouwd om invulling te kunnen geven aan onze missie ‘kunst + cultuur voor iedereen’. Door Gemeente Zaanstad zijn wij gevraagd dat netwerk in te zetten bij de opvang van de Oekraïense vluchtelingen.

Maaike Haas, coördinator onderwijs bij FluXus: “wij helpen scholen bijvoorbeeld om invulling te geven aan hun cultuureducatie met behulp van cultuurmakers in Zaanstad en omgeving. Maar diezelfde cultuurmakers worden ook ingezet bij maatschappelijke projecten en/of geven kunstlessen via de leslocaties van FluXus. In de loop van tijd hebben wij een prachtig netwerk opgebouwd van kunstvakdocenten en creatieve ondernemers.”

Iedereen in het netwerk van FluXus zal op korte termijn een uitnodiging ontvangen om mee te doen. Het mogelijke aanbod van cultuurmakers kan door FluXus inzichtelijk worden gemaakt via een speciale site. De coördinatie en daadwerkelijke invulling van het programma met dagactiviteiten blijft in handen van de gemeente.