Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Home Voor jou Onderwijs Zorg & Welzijn Huren

10.11.2019

FluXus kijkt terug op een geslaagde editie van het Meezing-event ‘Samen Nederlands zingen’. Zondag 10 november waren er zo’n 70 Nederlanders en medelanders om samen te zingen en dansen in de Pasveerzaal op Westzijde 148 in Zaandam. Het Meezing-event krijgt een vervolg in 2020.

Programmacoördinator bij FluXus Gerard Lommerse kijkt terug op een geslaagde middag: “Dit was de tweede editie en we zien enorme groei. Waar er in juni slechts zeven aanmeldingen waren, deden er nu wel 70 mensen mee! De helft van de bezoekers waren Zaankanters en de andere helft nieuwkomers. Jong, oud, man, vrouw, iedereen deed even enthousiast mee!” Onder muzikale leiding van zangeres Daphne Groot en pianist Jeroen Wals werden er liedjes gezongen die over de liefde en het leven gaan. Zoals het nummer “Leef” en “Tulpen uit Amsterdam” maar ook Arabische klassiekers. Er werd afgesloten met een gastoptreden van Syriër Joe Alkhazen, die het publiek verraste met zijn zang en accordeonspel. Na afloop was er tijd om elkaar beter te leren kennen onder het genot van snacks, verzorgd door Huda Almalouf.

FluXus in het sociaal domein
Het Meezing-event is één van de projecten vanuit het FluXus-programma Zorg & Welzijn dat zich richt op participatie. Lommerse: “Taal en cultuur zijn belangrijke elementen om goed samen te kunnen leven. Daarnaast weten we dat positieve contacten tussen mensen belangrijk zijn. FluXus hoopt met deze activiteit een positieve bijdrage te leveren aan de Zaanse samenleving. Bij succes zal het Meezing-evenement worden herhaald en wie weet uitgroeien tot een traditie in Zaanstad.”