de machines

FluXlab 3D printer3D Printer Leapfrog

Deze 3D printer kan objecten, die je op de computer ontwerpt, driedimensionaal printen in verschillende materialen. De 3D tekenprogramma’s die we gebruiken zijn Tinkercad en Blender.

 

 

 

FluXlab heatpressHeat Press

Om prints van een transfersheet op textiel, bijvoorbeeld een t-shirt, te krijgen, gebruik je de heat press. Ook te gebruiken om verschillende materialen aan elkaar te smelten natuurlijk (met een beschermende laag bakpapier ertussen uiteraard!).

 

 

 

FluXlab laserprinterBRM Laserprinter

Deze laserprinter kan verschillende materialen (hout, karton, plexiglas, leer) graveren en uitsnijden. Je kunt je eigen ontwerp gemakkelijk importeren in het bijbehorende programma.

De tafelafmeting van onze laser is 300x500mm en de maximale snijkracht is 60W. Hiernaast is de werktafel nog in hoogte verstelbaar (20cm) voor de bewerkingen van grotere objecten. Hierdoor kan een rotatiesysteem ingeplugd worden waardoor ronde materialen door de machine bewerkt kunnen worden.

 

FluXlab sublimatieprinter liggend

Sublimatieprinter

Deze printer gebruikt speciale inkt en papier waarmee je door verhitting afbeeldingen “in kunt branden” op allerlei voorwerpen zoals tassen en mokken. Hiervoor gebruik je de heatpress.

 

 

 

FluXlab Cameo vinylsnijderCameo Vinylsnijder

Dit apparaat snijdt vormen uit allerlei soorten vinyl. Handig om je eigen stickers of transfersheets mee te maken!

De compacte snijplotter heeft twee snijkoppen, een regulerend mesje dat zicht automatisch aanpast aan de ingegeven materiaalkeuze en een verhoogde druk voor het snijden van dikker materiaal! Snijdt onder andere flexfolie, standaard papier, transferpapier, zelfklevend vinyl, stickermateriaal en leer. Je kan zelfs tekenen, schrijven en werken met sketch pennen van Silhouette.

FluXlab handgereedschapHandgereedschap

3D tekenpen, schroef/boormachine, decoupeerzaag, dremel, nietpistolen, lijmpistolen, soldeerbouten, naaimachines, div tangen, stanleymessen en gereedschappen voor houtbewerking.

 

 

 

FluXlab hardwareHardware

Ipads, laptops (windows) en fotocamera’s.

 

 

 

 

FluXlab softwareSoftware & tutorials

Bij elke machine vind je een computer met de bijbehorende software. Op de computers vind je ook Pinterest-pagina’s met maak-ideeën en tutorials, tips & tricks voor de machines, en tutorial pages zoals Instructables en Make.

 

 

 

Binnenkort ook: Arduino, Microbit, Elektronica/robotica

Terug naar boven

 

 

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek