Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Elke schooldag (creatief) bewegen

19.01.2021

In navolging van de creatieve en sportieve workshops op de laatste dagen voor de kerstvakantie, biedt FluXus ook komende weken workshops voor alle Zaanse basisschoolleerlingen. Elke maandag en vrijdag kunnen zij om 12.30 uur inloggen voor een half uur creatief bewegen. Een broodnodige pauze die weer energie geeft voor de rest van de online schooldag. Sportbedrijf Zaanstad geeft op dinsdag en donderdag een workshop.

Maaike Haas, coördinator onderwijs bij FluXus: “Als de scholen nog even online blijven, dan doet FluXus ook nog even mee. Voor de leerlingen is het belangrijk om tussen al dat online leren door even creatief bezig te zijn en liefst even te bewegen. Voor de ouders is het ook fijn dat de kinderen even kunnen ontladen en opladen. De linkjes voor de online workshops worden door de scholen naar de ouders gestuurd.”

Samenwerking culturele partners

Voor de lessen wordt samengewerkt met diverse culturele ondernemers uit de Zaanstreek. De groepen 1 en 2 krijgen op maandag kleuterdans van Dansstudio Maaike (Boon) en hebben op vrijdag kinderyoga van Yogadreams. Groepen 3, 4 en 5 krijgen op maandag werelddans van Moving Harmony en op vrijdag hip hop of Afrikaanse dans van Solution Dance Centre. En de groepen 6, 7 en 8 krijgen streetdance, op maandagen van East Side Studio en op vrijdagen van Dansstudio Maaike (Boon).