Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Eerste videoclip Musical Academy online

17.12.2020

Vanaf zondag 20 december is de eerste officiële videoclip van de FluXus Musical Academy te bewonderen op YouTube. Zaanse musicaltalenten van de academy, die voorheen aan succesvolle producties als De Zaanse Chocoladefabriek en Het Geheim van de Zaanstreek werkten, spelen de hoofdrol in deze videoclip. Talenten die aan willen sluiten kunnen via een video auditie doen voor de lessen die begin 2021 weer starten.

Zaanse theatermaker Majanka Fröhlich die voorheen de musical-productiegroep bij FluXus begeleidde, bedacht het project: “In deze coronatijd worden we gedwongen om te kijken wat er wél kan met theater. Daaruit ontstond dit idee: het maken van muzikale videoclips.” De talenten van de FluXus Musical Academy volgden de afgelopen weken in kleine groepen en op veilige afstand lessen in acteren, zingen en dansen.Daarnaast deden ze ervaring op met studiozang en camera-acteren.

Ruimte voor verdieping

De cursisten worden tevens begeleid door zangcoach Daphne Groot en choreograaf Giovanni van Gom. Beide zijn bevlogen vakmensen die werkzaam zijn in de musical- en theaterwereld. “We willen onze kennis en ervaring delen, juist in deze tijd komt er ruimte voor verdieping. Het is een goede aanvulling op de ervaring die de cursist al eerder of elders heeft opgedaan,” aldus Fröhlich. De cursus wordt afgesloten met een videoclip waarin de cursisten meespelen, -zingen en -dansen.

Ooit weer op de planken

De afgelopen tien jaar maakte Fröhlich grote, succesvolle musicalproducties in samenwerking met het Zaantheater en het Cultuurmenu zoals ‘Het Geheim van de Zaanstreek’, ‘Code Monet’ en ‘De Zaanse Zeikerds’. Fröhlich kijkt uit naar de tijd dat er weer grote musicalproducties met live orkest mogelijk zijn in het Zaantheater: “Zodra het kan en mag zijn we er klaar voor, plannen en ideeën zijn er volop! Daarom blijven we tot die tijd met de leerlingen van de Musical Academy werken aan de ontwikkeling van hun talenten.”

Jouw talent verder ontwikkelen?

Wil je ook verder werken aan je musicaltalent? Op 2 februari 2021 een nieuw blok FluXus Musical Academy. Tot 10 januari 2021 kun je auditie doen door een video te maken en toe te sturen. Een blok bestaat uit 11 lessen bij FluXus in de Verkadefabriek. Er is een groep voor volwassenen en een groep voor jongeren vanaf 12 jaar. De lessen zijn op maandag van 19.00 tot 22.00 uur. Lees meer informatie over de cursus en audities.