Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Maak je eigen boek (7 tot 17 jaar)

Docent: Myra Emmen Riedel

Doelgroep

Kinderen (t/m 12 jaar)
Jongeren (12+)

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Een cursus waarbij kinderen en jongvolwassenen in projectvorm een eigen boek gaan maken. Dat kan een prentenboek zijn, een graphic novel, geïllustreerd kookboek, een pop-up boek, stripboek.. noem maar op!

Het belangrijkste doel is dat er een duidelijke verhaallijn in het gehele boek zit waar passende illustraties bij gemaakt gaan worden in een zelfgekozen techniek. De cursisten doorlopen alle stappen die een prentenboek illustrator ook moet doorlopen. Van idee, tot schets, tot storyboard, techniek keuze, uitwerken en eindresultaat.

Tijdens de cursus leert iedereen verschillende materialen en technieken kennen. Er wordt een techniek gekozen die past bij het zelfbedachte boek. En als je alle technieken leuk vindt gebruik je alles gewoon door elkaar. Aan het einde van de cursus presenteert iedereen zijn of haar boek aan de ouders en kunnen het met trots mee naar huis nemen.

 

Lestijden

15:30 - 17: 00 uur

Startdatum

Start vrijdag 24 september 2021 (10 lessen) - instromen mogelijk!

Kosten

150 euro inclusief materialen (10 euro per les)

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Myra Emmen Riedel

Mijn aanbod

Toen ik klein was tekende ik al heel veel. Dat is eigenlijk nooit gestopt. Met het illustreren bij een verhaal begon ik op mijn 14de. Mijn nichtje schreef veel verhalen en daar mocht ik illustraties bij maken. Daarna bleef ik fantasievolle tekeningen maken waar een verhaal bij verteld kan worden. Tijdens mijn opleiding en stages op de Breitner Academie (Docent beeldende vorming- Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) heb ik veel geëxperimenteerd met verschillende materialen. Daar heb ik geleerd dat je niet bang hoeft te zijn om nieuwe dingen te proberen ook al mislukt het soms. Uit mijn ervaring blijkt dat mensen het liefst willen doen wat ze al kunnen (comfort zone). Maar door open te staan voor andere mogelijkheden kom je er achter dat je meer in je hebt dan je denkt. Dit doel wil ik bereiken in mijn lessen.

Ik kom zelf uit de Zaanstreek en ken fluxus vanaf mijn 12de. Eerst theater gedaan, daarna op mijn 18de gitaarles en nu zelf aan de slag als beeldend docent op Fluxus. Momenteel ben ik bezig een prentenboek te illustreren en zou ik er graag nog een paar willen maken om vervolgens uit te geven.

Ik geef workshops en cursussen aan kinderen, jongvolwassenen en volwassenen.

Info

Specialisme

  • Illustratie

Contact docent

Illustreren in verschillende technieken

Prentenboek Illustreren