Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Musical Academy

Docent: FluXus Plus

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek
Over de Fluxus Musical Academy

De Musical Academy bestaat uit een groep talentvolle gevorderde zang-, dans- en theaterleerlingen in de leeftijd van 6 tot 60 jaar. Je kunt hier extra, verdiepende lessen volgen om je talenten verder te ontwikkelen waardoor je op een hoger niveau komt. Je krijgt o.a. de kans om mee te doen aan semiprofessionele theaterproducties. Eerdere succesvolle voorstellingen die we gemaakt hebben zijn: ‘De Saense Chocoladefabriek’, ‘Code Monet’, ‘Het Geheim van de Zaanstreek’ en ‘Pinokkio, maar dan anders'. Volg de De FluXus Musical Academy op Facebook en/of Instagram.

Productie 2022: Een Saense Kerst Nachtmerrie, uitgevoerd op 17 en 18 december 2022

Een heerlijke en hilarische kerstmusical voor de hele familie met een vleugje 'grumor' (griezelen én humor) met duistere figuren en rare snuiters. Gebaseerd op het bekende verhaal 'A Nightmare before Christmas'. Start lessen 19 september 2022, uitvoering december 2022. 

De leerlingen van de Musical Academy nemen je mee in de bijzondere wereld van Jack, de pompoenkoning van Halloweenstad. Hij komt in aanraking met de wonderlijke magie van de Saense Kerststad. Jack besluit zijn “lugubere" vrienden uit Halloweenstad mee te nemen naar de deze vreugdevolle nieuwe wereld, waar vrolijke liedjes worden gezongen en de lichtjes fonkelen. Jack raakt betovert en al snel wil hij de rol van de kerstman overnemen. Het standaard kerstverhaal krijgt hierdoor een hele andere wending…

Productie 2023: De WestZijdStory, uitvoeringen op: 17 en 18 juni 2023

De FluXus Musical Academy “Ver-Zaanst” de iconische Broadway musical the WestSideStory! Deze moderne versie van Romeo en Julia is op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 te zien als locatievoorstelling in het rondom de Verkadefabriek op de Westzijde 168 in Zaandam. Met energieke zang, swingende choreografieën, pakkende spelscenes en live folkmuziek. Ook is er de unieke mogelijkheid om een bijpassend theaterdiner te reserveren in JP 1886. Meer info en tickets.

Deze hedendaagse bewerking gaat over een eeuwenlange durende strijd tussen twee Zaanse families van de Oostzijde en de Westzijde. Leef en loop letterlijk mee en ervaar het muzikale verhaal over een onmogelijke liefde. Raak steeds meer verzeild in deze Zaanse Familiegeschiedenis. De ruim 50 spelers nemen je mee langs een aantal bijzondere plekken binnen en buiten de Verkadefabriek.

Audities

Volwassenen/jongeren cast: Wij zijn altijd opzoek naar sterke en gevorderde amateurspelers, zangers en dansers vanaf 13 jaar die mee willen doen aan deze productie(s). Aanmelden voor de audities van de komende producties kan door een mail te sturen naar productie@fluxus.nl met je leeftijd, ervaring en een recente portretfoto.

Kids- ensemble: We zoeken ook enthousiaste kinderen van 7 t/m 12 jaar die kunnen zingen en dansen. Ze verzorgen de edelfiguratie en spelen, dansen en zingen mee in een aantal grote groepsstukken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar productie@fluxus.nl met je leeftijd, ervaring en een recente portretfoto.

Docententeam

Daphne Groot, zangdocent en zangcoach Studeerde af aan het conservatorium en was te zien in o.a. Crazy Shopping en Mammoet. Ze spreekt stemmen in voor: Nickelodeon, Zapp en Disney Chanel. Ze speelt mee in de productie: Andermans Veren Live die nu te zien is in het theater. “Van een lied een persoonlijk verhaal maken, dat is een intensief proces. Daar help ik je graag bij."

Majanka Fröhlich, speldocent en regisseur Studeerde af aan de theaterschool op de Hogeschool voor de Kunsten. Ze was te zien in o.a.: De honderd en één Dalmatiërs, De Tovenaar van Oz, Alleen op de Wereld en de voorstellingen van De Griezelbus. Ze speelt, regisseert, presenteert en schrijft. “Met theater wil ik het hart en het hoofd raken. Als dat lukt dan heb je de ultieme theaterbeleving.”

Susanna Kranenburg en Linda Kok, choreografie Susanna studeerde af aan de Dans Academie, ze werkte voor ScapinoBallet Rotterdam en is eigenaar van DanZin. Linda volgde haar opleiding aan de International Dans Academy en Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Ze is uitvoerend danseres en geeft o.a. lessen bij DanZin. “Op de bühne heb je alle vrijheid. Wij leren je te uiten en jezelf uit de dagen in dans zodat we met elkaar mooie dingen kunnen bereiken.”

Lestijden

Maandag 19.00 - 22.00 uur

Startdatum

Saense KerstShow 19 september 2022
WestzijdStory 9 januari 2023

Kosten

Saense KerstShow € 135,- (excl. btw vanaf 21 jaar)
WestzijdStory € 270,- (excl. btw vanaf 21 jaar)
Beide producties € 345,- (excl. btw vanaf 21 jaar)

Kinderen t/m 12 jaar Saense kerstshow € 75,-
Kinderen t/m 12 jaar WestzijdStory € 150,-
Kinderen t/m 12 jaar beide producties € 225,-

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

FluXus Plus

Mijn aanbod

Naast de cursussen die door docenten worden aangeboden, organiseert FluXus zelf ook zogenaamde 'meerwaarde activiteiten' om het culturele aanbod in de Zaanstreek te verrijken.

Dit kunnen bijvoorbeeld samenspeelgroepen zijn, concerten, festivals, talentklassen, voorbereidend muziekonderwijs, exposities of grotere producties. De musicalproducties die je kent vanuit het Zaantheater zijn een goed voorbeeld hiervan.

Deze Plus-activiteiten worden als 'cursus' gepresenteerd. Inschrijven verloopt - indien nodig - via deze site.

Info

Specialisme

  • Plus-activiteiten

Contact docent

FluXlab: Blender

FluXlab: SketchUp

Carols From Scratch

Gouden Dans

Zaanse beeldbrigade

FluXlab

Maakclub in het FluXlab

Lessen en examens muziektheorie

De Muziektrein

De FluXus Band

FluXus Productieteam