Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Eros in de kunst

Docent: Joanne Zegers

Doelgroep

Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Inspiratielezing en twee workshops bij FluXus, Verkadefabriek, Zaandam

Drie kunstenaars bieden een unieke middag bij Fluxus in de Verkadefabriek te Zaandam. Het programma bestaat uit een lezing waarna de deelnemer de keus heeft om, met de inspiratie die hij heeft opgedaan, te gaan schrijven of te boetseren.

Lezing: Joanne Zegers  (maximaal 30 deelnemers)

In deze zinnenprikkelende lezing kijk je, vanuit het oog van de kunstenaars door de eeuwen heen, naar het menselijk lichaam. Hoe hebben ze het afgebeeld en met welke doelen: om te verleiden, te verhalen en om ons mee te nemen in de wereld van Eros, de god van de liefde. Naast verleiding ligt de focus op cultuur, context en de geschiedenis van de kunst.

Schrijfworkshop: Helena Jansz  (maximaal 8 deelnemers)

Verleiding vangen in taal en verleiden met taal. Dat zijn de uitgangspunten van deze workshop. Leef je uit in een kort verhaal of een brief/verhaal voor iemand van wie je houdt. De docent biedt een programma dat houvast geeft en waarin je het thema tot in detail uitwerkt. Fragmenten uit de wereldliteratuur bieden meer inspiratie.

Boetseren: Kitty Weber  (maximaal 8 deelnemers)

Met de inspiratie die je in de lezing over vorm, houding en compositie hebt opgedaan begint jouw zoektocht. Het frame staat al voor je klaar en in twee uur boetseer je het menselijk lichaam naar een verleidelijk eindresultaat. De docent heeft beeldmateriaal als voorbeeld of om meer inspiratie op te doen.

Afsluiting bij de Verskade (op eigen kosten).

Kosten:  Lezing + workshop € 20,00
Enkel de lezing: € 10,00 (gratis voor netwerkdocenten en Tengelleden) Enkel deelname workshop €10,00 Inclusief koffie en thee

Aanmelden klantenservice@fluxus.nl

Lestijden

13.30 - 14.30 uur LEZING
Pauze
15.00 -17.00 uur WORKSHOPS (schrijven of boetseren)

Startdatum

najaar 2022

Kosten

Lezing + workshop € 20,00
Enkel de lezing: € 10,00 (gratis voor netwerkdocenten en Tengelleden) Enkel deelname workshop €10,00 Inclusief koffie en thee

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Joanne Zegers

Mijn aanbod

Ervaren docent met groot vermogen om dingen helder uit te leggen. Of het nu gaat om kunstgeschiedenis of tekenen en schilderen. Verbindingen maken, geen regels op leggen, nieuwsgierigheid en flexibiliteit: dit is de basis van haar lessen.

Info

Specialisme

  • kunstgeschiedenis
  • tekenen en schilderen
  • onderwijs

Contact docent

Schildercursus