Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Dopper Changemaker Challenge Junior

Doelgroep

Kinderen (t/m 12 jaar)
Scholen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

FluXus Thuis

Met behulp van werkbladen worden kinderen begeleid naar hun oplossing voor het overmatige gebruik van wegwerpplastic. Eventueel kan er samen aan de challenge gewerkt worden, maar in de huidige situatie natuurlijk alleen door kinderen die in hetzelfde huis wonen. De te gekke ideeën en oplossingen kunnen worden ingezonden tot 28 juni. Om de lange tijd te overbruggen tot aan de finale (nader te plannen, maar in ieder geval in het nieuwe schooljaar: 2020-2021), zal Dopper in de maanden april, mei en juni elke maand één inzending uit de online pool selecteren die zich alvast een finalist mag noemen!

Ben jij een leraar en wil jij met jouw klas nu al meedoen? Dat kan natuurlijk ook! Designathon Works, onze internationale partner in de Dopper Changemaker Challenge Junior, heeft een handleiding ontworpen waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je online, een les Ontwerpend Leren kunt geven en lesmaterialen online kunt delen. Zo kun je alsnog samen met je leerlingen aan de slag met de Challenge!

https://dopper.com/nl/changemaker-challenge-junior

Heb je iets moois gemaakt? Maak een foto van het resultaat en deel het op de Facebookpagina van FluXus. Onze timeline staat open! Op Instagram of YouTube mag natuurlijk ook, maar vergeet dan vooral niet de hashtag #fluxusthuis toe te voegen. Je geeft ons met die hashtag meteen toestemming je foto of filmpje verder te delen op onze kanalen.

Cultuuronderwijs Thuis

Mijn aanbod

Ook in tijden van crisis dragen wij kunst en cultuur een warm hart toe! Het biedt ons even een andere wereld, een ander gevoel, een andere beweging, een blikwisseling in lastige tijden. Voor leerkrachten en thuisonderwijzers heeft FluXus Onderwijs met kunstvakdocenten en culturele instellingen mooi online lesmateriaal bij elkaar gebracht op één plek. Voor jou, voor ouders, voor leerlingen en voor ouders mét hun kinderen. We blijven dit wekelijks aanvullen met nieuw materiaal!

Info

Specialisme

  • Cultuuronderwijs Thuis

Contact docent

Speuren naar vormen

Makerstream: thuis digitaal maken

Makerstream: thuis lekker maken!

OBA Maakplaats 021 Webinars

Klooien met plastic troep

Leer tekenen in Augmented Reality

Dans mee met het Nationale ballet

Improviseren kun je leren met de Toneelmakerij

Digi-doener thuisopdrachten

Digidoener thuisopdrachten

Thuis maken: lekker samen klooien

Meer muziek in huis!

Hemlab: Elektriciteit

Canon van Nederland

Toekomstkunde voor thuis

NEMO bij jou thuis!

Thuis muziek maken met 123ZING

Het Zaans Thuismuseum