Het Geheim van de Zaanstreek

Op 25 en 26 mei 2019 brengt FluXus opnieuw een grootste familiemusical in de traditie van 'De Saense Chocoladefabriek', 'Code Monet' en 'Anastatsia en de Tsaar'. Dit keer brengen ruim 100 Zaanse amateurzangers, -spelers en dansers 'Het Geheim van de Zaanstreek'. Een historische familiemusical over arm en rijk.

Geheim van de ZaanstreekHet Geheim van de Zaanstreek vertelt de dramatische en verborgen geschiedenis van de Zaanstreek. Rond 1850 was er veel armoede. Kinderen gingen niet naar school en werkten urenlang thuis of in de fabriek. De verschillen tussen rijk en arm waren pijnlijk zichtbaar.

In Het Geheim van de Zaanstreek volgen we het verhaal van de 11-jarige weversdochter Brechtje. Een groep tieners vindt in een oud wevershuisje een kistje uit 1850 met daarin belangrijke brieven en het dagoek van Brechtje. Ze worden nieuwsgierig en komen steeds meer te weten over deze verborgen geschiedenis.

                  "FluXus familiemusical Het Geheim van de Zaanstreek wordt een Zaans theaterspektakel dat je gezien moet hebben!"

Theatermaker Majanka Fröhlich, schrijver en regisseur van deze voorstelling, vindt dat dit verhaal moet worden verteld. Samen met zangcoach Daphne Groot en choreograaf Giovanni Menig produceert zij deze voorstelling met ruim 100 Zaanse amateurzangers, -spelers en -dansers in de leeftijd van 6 tot 60 jaar. Zij worden begeleid door een live orkest dat wordt gedirigeerd door Sebastian Ohm, die ook de arrangementen schreef.

Kaarten voor 25 en 26 mei zijn nu al verkrijgbaar via het Zaantheater.
Via de theaterkassa of online via Zaantheater.nl

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek