Gerard Kleijn

Specialisme: trompet, cornet, flugelhorn en Improvisatie

Gerard heeft meer dan 25 jaar ervaring in het geven van trompet, cornet, flugelhorn en improvisatieles en vindt het heel leuk, inspirerend en waardevol om zijn ervaring als uitvoerend musicus en docent te delen met leerlingen van alle leeftijden.

Zelf is Gerard begonnen begonnen op de muziekschool Zaandam in de fameuze jazzworkshops in de jaren 80 van Nol Sicking. Sinds 2011 jaar echter weer terug bij zijn Zaanse roots.

Eerst als trompetdocent bij Fluxus en vanaf 2014 als hoog koperdocent bij het Kopercollectief.

Na zijn studie jazztrompet, klassiek trompet en jazzimprovisatie aan de conservatoria van Hilversum en Rotterdam studeerde hij in 2004 in New York. Hij was zelf eveneens gastdocent aan de conservatoria van Rotterdam, Enschede, Alkmaar, Damascus en Mexico-City. Als bandleider maakte hij 10 cd’s met o.a. de Gerard Kleijn Group, het Clazz Ensemble, Bach Reflections en Wild Man Conspiracy. Hiernaast is hij actief in diverse bigbands en kleinere ensembles in binnen- en buitenland. Gerard is als trompettist een graag geziene gast op de Europese jazzpodia maar toerde ook door Syrië, Mexico en de VS.

Naast het geven van trompet/cornet/flugelhornlessen geeft Gerard regelmatig workshops en dirigeert hij de West End Bigband uit Amsterdam.

Contactgegevens:

T06 22421965
M06 22421965

Neem contact op met deze docent:

  • Naam *
  • Telefoon
  • Email *
  • Bericht aan de docent
  • Neem de cijfers over
      ▶

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek