John Meijer

Specialisme: Video, audio, muziek

Communicatie is het hoofddoel bij iedere videoproductie. Sinds de introductie van o.a. Youtube en Instagram (vloggers) en de sterk veranderde mogelijkheden om zelf te filmen (iPhone, fotocamera, actioncam's) zijn de uitgangspunten voor opnamen en montage enorm veranderd. In feite doet het er niet meer toe of je scene goed uitgelicht is, of je in de montage (voorheen) onverenigbare shots achter elkaar monteert etc. Als je op deze manier communiceert met je doelgroep is commentaar in feite overbodig. De talrijke 'influencers' en vloggers bewijzen dit dagelijks.
Toch is het zinnig om je als video-enthousiasteling te verdiepen in betere opname- en montagetechnieken. Je weet immers nooit welke opdrachten je binnen kunt krijgen.
Final Cut Pro, Motion, After Effects, Photoshop (ook onmisbaar bij videomontage), DaVinci Resolve: allemaal pakketten waar een goede video-editor dagelijks mee om moet kunnen gaan. En dan de opname-kant. Camerakeuze, 35 mm sensors, Log-opnamen, 4K productie, drones, Depth of field, richtmicrofoons, rever-microfoons, etc. Montage: Computer, aantal cores, Ramgeheugen, SSD-drives, referentiemonitor, kleurcorrectie, audionabewerking (Protools, Logic).
John heeft naast zijn carrière als beroepsmuzikant als videoprofessional gewerkt voor tal van omroepen, overheden, gemeenten en bedrijven. Naast videoprojecten begeleidt John lessen Protools, Logic en studiotechniek en is hij als bandcoach actief.

Mijn cursussen zijn:

Contactgegevens:

T
M

Neem contact op met deze docent:

  • Naam *
  • Telefoon
  • Email *
  • Bericht aan de docent
  • Neem de cijfers over
      ▶

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek