Paddy Eline Hoogendam

Specialisme: Striptekenen

Ik kan me nog als de dag van gister herinneren dat ik nog niet kon lezen maar wel nieuwsgierig de tekeningen bekeek van een Asterix en Obelix stripboek. Prachtig vond ik de tekeningen.

Toen ik kon lezen heb ik vele stripboeken verslonden. Van alle Suskes en Wiskes tot Marvel Comics. Het maakte me niet uit welke strips ik las.Totaal van de wereld was ik als ik er eenmaal in verdwenen was.

Zelf ben ik ook gaan tekenen. Vanaf mijn derde jaar. Heel veel snelle krabbels, beeldverhaaltjes die meestal in de prullenbak verdwenen. Zonde natuurlijk vind ik nu.

Op de middelbare school was ik meer bezig met tekenen in mijn schriften dan dat ik oplette in de les. Veel autobiografische korte verhaaltjes, waarin ook medeklasgenoten een rol konden spelen of leraren. Ik tekende toen in de stijl van Toon van Driel want dat vond ik humor.

Kunstenaar zou ik worden want ik wilde alles leren wat met tekenen en schilderen te maken had.

Ik dacht toch:"Als ik te weinig verdien als kunstenaar dan is het beter om de lerarenopleiding te doen in plaats van de kunstacademie. Kan ik in ieder geval lesgeven."

Ik ben gaan studeren in Diemen aan de Hogeschool Holland en ben afgestudeerd in 1993 als tweedegraads docent Tekenen en heb daarnaast Nederlands gestudeerd omdat ik van taal en van lezen hield.

Helaas heb ik tijdens mijn opleiding één les gehad in het vak striptekenen en dat was gelijk ook een opdracht: maak een stripverhaal op een A3 vel.

Geen idee hoe ik dit moest aanpakken en heb maar wat getekend. Het resultaat was dat ik een zeven kreeg voor die opdracht. Ik had niets van de opdracht geleerd.

Uit die ervaring is de cursus striptekenen ontstaan die ik geef. Ik zou het als juf beter aanpakken ;)

Inmiddels geef ik al jarenlang les aan kinderen vanaf 8 tot 18 jaar van verschillende niveaus en doe dit met enorm veel toewijding en plezier.

Mijn cursussen zijn:

Contactgegevens:

T
M0657114632

Neem contact op met deze docent:

  • Naam *
  • Telefoon
  • Email *
  • Bericht aan de docent
  • Neem de cijfers over
      ▶

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek