Jascha Soest

Specialisme: Improvisatie theater

Theatersporten?
De Vloer Op?
Een weekend vol Acteerlessen?
Bij Jascha ben je aan het goede adres.

Jascha Soest is impro docent.
Wat is impro? Impro is de kunst van in het moment zijn, theater uit het niets...het toppunt cm creatie!
Theatersport, de vloer op zijn voorbeelden van impro. Kort voor improviseren.
En Jascha kan je dat leren!

Hij werkt al meer dan 21 jaar met verschillende groepen. Zijn roots liggen in het onderwijs. Daar geeft hij o.a. dramalessen aan moeilijk lerende pubers in het praktijkonderwijs. Hij is Master Sen Intern begeleider, mindfulness coach en improvisatietrainer. Hij studeerde af met specialisatie samenwerkend leren en deed daarna de Impro Academie in Amsterdam. Momenteel werkt hij samen met een Amerikaanse auteur en bedenker, Shawn Amador, van de methode "Social Theatre" (tm) waarin sociale vaardigheden worden aangeleerd middels theater.
Ook is hij zich aan het specialiseren in de methode Vuur Water Lucht Aarde van Woudenberg; een gespecialiseerde improvisatie acteertechniek.

Jascha is mede oprichter van de Zaanse theaterschool en gaf daar ook les. Hij trainde oa. Lef, een improvistatiegroep uit Purmerend en Papaver in Alkmaar. Met zijn opleiding, ervaring en enorme enthousiasme weet hij op een pure en echte manier teams en groepen in beweging te zetten. Hij gebruikt daarbij verschillende werkvormen en methodes vanuit teamcoaching, coöperatief leren, mindfulness en improvisatietheater. Deze gooit hij op een bijzonder speelse manier in een vorm en maakt daar samen met de groep chocola van! Zo ontstaat “Playfulness”; Stap voor stap wordt de comfortzone speels opgerekt en creëert hij ruimte: Ruimte om te leren en te doen in het hier en nu.
Inmiddels heeft Jascha met zijn eigen bedrijf al meer dan 15 shows in amper 3 jaar geregisseerd.
Puur, de topgroep, staat dit jaar en volgend jaar met lokatie en impovisatie teksttoneel op verschillende nationale festivals.
Jascha's missie om Zaans amateurtheater een prominente plek te geven groeit.
Mede dankzij de laagdrempelige aanpak en veel improviseren. Ook enthousiast geworden? Geef je op!

Contactgegevens:

T0616815616
M06 168 156 16

Neem contact op met deze docent:

  • Naam *
  • Telefoon
  • Email *
  • Bericht aan de docent
  • Neem de cijfers over
      ▶

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek