Peter van Os

Specialisme:

Peter van Os (1964) studeerde hoofdvak accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano en arrangeren. Als tweede hoofdvak studeerde hij 'theorie der muziek'. Na zijn afstuderen volgde hij privé-dirigeerlessen. Hij speelt zowel hedendaags-klassieke muziek als theatermuziek en (balkan) folklore.
Op dit moment tourt hij met Jenny Arean door Nederland, en met Niki Jacobs in Europa en de VS.

Een greep uit de activiteiten van de laatste jaren: Nederlands Philharmonisch Orkest (Janacek), Asko-Schönberg Ensemble (Hans Werner Henze), Noord Hollands Philharmonisch (Hindenmith en Shostakovitsch) en het Metropole Orkest. Met klarinettist Michel Marang maakte hij een cd met originele werken voor accordeon en basklarinet van onder andere Daan Manneke en Jacob ter Veldhuis.Peter werkte mee als muzikant en/of componist aan diverse jeugdtheaterproducties, waaronder die van Frank Groothof en Rene Groothof. Hij heeft twee producties gemaakt (compositie en uitvoering) met zijn eigen jeugdtheatergroep: 'Theater Trovato'. Hij was 15 jaar vaste begeleider van singer-songwriter Alex Roeka (Edison 2009), en Shura Lipovsky.
Hij geeft workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming, dirigeert een filmmuziekorkest, werkt voor de 'Vereniging Huismuziek' en speelt trombone in de 'Amsterdam Big Band'.Zijn motto: “….Schilderen=kijken, muziekmaken=luisteren; in mijn lessen besteed ik daar dus veel aandacht aan. Aan de hand van jouw voorkeuren, of door mij aangeboden materiaal laat ik je kennismaken met de veelzijdigheid van dit wereld-instrument. Ik help je op weg om alle expressieve mogelijkheden te benutten. Daar hoort uiteraard ook veel aandacht en zorg bij voor: houding, techniek, muzieknotatie en theorie…”

Mijn cursussen zijn:

Contactgegevens:

T020 776 60 88
M0655863150

Neem contact op met deze docent:

  • Naam *
  • Telefoon
  • Email *
  • Bericht aan de docent
  • Neem de cijfers over
      ▶

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek