Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

foto Amber Avalon

New Moon Orchestra

FluXus is september 2020 samen met Taalcafé de Sluis en de Zaanse componist Arthur Wagenaar met het New Moon Orchestra gestart: een orkest dat diversiteit omarmd en tot haar kracht maakt. Iedereen die mee wil spelen, wordt opgeroepen zich te melden. 

In het New Moon Orchestra spelen Nederlanders en nieuwkomers, jong en oud en amateurs en professionals met elkaar. Wij spelen muziek uit de hele wereld, op instrumenten uit de hele wereld en in alle stijlen van klassiek tot meezingers.

Het repertoire wordt bepaald door de orkestleden zelf: ieder mag nummers uit zijn of haar cultuur aandragen, die om welke reden dan ook voor hem of haar belangrijk zijn. Deze nummers worden op maat gearrangeerd en vervolgens gezamenlijk uitgevoerd.

Leren van én aan elkaar

Alle orkestleden van verschillende leeftijden en heel verschillend muzikaal niveau, van getalenteerde beginners tot professionals, zijn in het orkest gelijkwaardig. Zeer eenvoudige en meer veeleisende partijen vormen een organisch geheel.

Noten lezen, improviseren, voorspelen, naspelen, soleren, je optrekken aan een groep: het gebeurt allemaal door elkaar. Geen vorm van musiceren is beter dan een andere, net zo min als geen mens beter is dan een ander. Wij genieten met elkaar van de rijkdom van muziek. Zo komt iedereen muzikaal tot elkaar. Iedereen leert van én aan elkaar.

Meedoen of kijken?

Speel je een instrument, wil je meedoen, ken je iemand anders die mee wil doen? Laat het weten en meld je aan per mail aan glommerse@fluxus.nl.

Speeldagen zijn in Broedplaats De Hellema, Oostzijde 381 in Zaandam. Deelname is gratis. Een speeldag bestaat uit oefenen, meteen optreden en daarna samen eten.

Tijdens de repetitiedag wordt toegewerkt naar een optreden om 17.00 uur in dezelfde Broedplaats De Hellema. Publiek is welkom, toegang is € 5,-. In verband met het beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht via hetzelfde e-mailadres als hierboven.