Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Zorg & Welzijn

Meezing-evenement

Zaankanters en Nieuwkomers die samen Nederlandse en Arabische liedjes zingen onder muzikale begeleiding. Kort samengevat de basis voor de gratis toegankelijke Meezing-events van FluXus. Daphne Groot en Jeroen Wals begeleiden het geheel muzikaal. Joe Alkhazen, een Syriër uit Krommenie die zingt en piano speelt vult het artistieke team aan.

Deelnemers leren elkaar kennen, spelen met de Nederlandse taal en hebben muzikaal samen plezier. Na afloop zijn er Arabische hapjes. Er komen met van verschillende culturen, achtergrond, jong en oud die er samen een feest van maken. Dit evenement wordt vier keer per jaar georganiseerd en de werving vindt plaats via de netwerken die FluXus in de Zaanstreek heeft opgebouwd. FluXus organiseert het evenement en zorgt dat het een succesvolle middag is.

Participatie
Met de Meezing-evenementen richt FluXus zich op participatie. Taal en cultuur zijn belangrijke elementen om goed samen te kunnen leven. Daarnaast weten we dat positieve contacten tussen mensen belangrijk zijn. FluXus wil met deze activiteit een positieve bijdrage te leveren aan de Zaanse samenleving.

De rol van FluXus
FluXus organiseert vier keer per jaar een Meezing-evenement. Voor de muzikale begeleiding worden zangeres Daphne Groot en pianist Jeroen Wals ingezet, aangevuld met de Syrische Joe Alkhazen uit Krommenie op piano. Werving vindt plaats via de netwerken die FluXus heeft opgebouwd in de Zaanstreek