Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Home Voor jou Onderwijs Zorg & Welzijn Huren

Case Jongeren Poelenburg

Zorg & Welzijn

Jongeren Poelenburg

Samen met het Sportbedrijf heeft FluXus in de zomervakantie van 2019 vijf weken lang activiteiten aangeboden tijdens een programma dat het Sociaal Wijk Team organiseerde in de wijk Poelenburg. Voor 30 tot 40 jongeren verzorgden wij workshops vloggen, dansen, rappen en muziek.

De gemeente Zaanstad zet extra beleid in Poelenburg in om jongeren te bereiken en hen te activeren. Veel activiteiten zijn al ingezet, maar weinig werkt tot nu toe. Ook FluXus is uitgenodigd een bijdrage te leveren. Sinds najaar 2019 werken muzikanten, tekenaars, multimedia specialisten met jongeren in de Jongerenwinkel in de Lobeliastraat. Veel jongeren vanaf 16 jaar zijn geïnteresseerd en doen mee. Op verschillende dagen werken de jongeren in verschillende disciplines. Er wordt uitgegaan van de jongeren en er worden mensen gezocht die bij de doelgroep passen en hen aanvoelen.

FluXus neemt deel aan overleg met gemeente, Wijkteams, Jeugdteams en andere partijen. Door samen te werken en goed te luisteren naar de doelgroep lukt het om tot een goed aanbod te komen waar jongeren met enthousiasme aan meedoen.

FluXus zoekt geschikte mensen voor deze doelgroep en is nauw betrokken bij de invulling en uitvoering.