Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Benefiet-veiling

Zaanstormend

fotografie Zaantheater

25.02.2021

Met een veiling van fotocollages die een kijkje geven in de kleedkamers van bekende artiesten wil het Zaantheater geld inzamelen voor het talentontwikkeling-project ‘Zaanstormend’. Dit wordt al jarenlang samen met FluXus georganiseerd voor Zaanse jongeren.

De veiling loopt nog tot en met woensdag 17 maart. Het geld is bestemd ‘Zaanstormend’, zodat FluXus en het Zaantheater toekomstige cabaretiers, dansers en acteurs van de Zaanstreek een kans te kunnen blijven bieden om zichzelf op een groot podium te laten zien.

Tien jaar kleedkamer-fotografie
De te veilen collages laten foto’s zien van artiesten waaronder Golden Earring, Freek de Jonge en Brigitte Kaandorp. Tien jaar lang fotografeerde Annemarieke Koelewijn de kleedkamers van artiesten terwijl zij op het podium van het Zaantheater stonden. Neutrale, nietszeggende ruimtes, die pas op het moment dat de artiest er binnenstapt een eigen unieke sfeer krijgen en na vertrek weer even anoniem zijn als een paar uur daarvoor.

Het zijn intieme foto’s van tijdelijke huiskamers. Fotografe Annemarieke Koelewijn legde alles vast op de gevoelige plaat, van het parfum van Tineke Schouten tot de grote witte onderbroek van Hans Teeuwen. De foto’s zijn later ingelijst en hebben jaren backstage aan de muren van het Zaantheater gehangen.

Bemachtig zelf zo'n uniek inkijkje!

Bemachtig één van deze unieke inkijkjes achter de schermen van je favoriete artiest. Er zijn in totaal 50 collages met foto’s van diverse artiestenkleedkamers, van Karin Bloemen tot Golden Earring, Jochem Myjer tot Liesbeth List.

Je kunt tot en met woensdag 17 maart bieden op de collages via deze link:

Benefietveiling Zaanstormend